Derek Prince: Leven door Geloof

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 17x bekeken
  • Datum geplaatst 3 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Derek Prince: Leven door Geloof

 

Alle dingen zijn mogelijk voor wie gelooft (Marcus 9:23)

 

 

Geloof werkt precies in de tegengestelde richting van verleiding, die feitelijk een afleiding is van God en Zijn aanwezigheid in ons leven.

Geloof vraagt van de mens dat hij het vertrouwen op zijn natuurlijke zintuigen loslaat, en ook zijn egocentrische ambitie om zichzelf te verheffen en onafhankelijk te worden van God. Bovendien laat geloof opnieuw het opperste gezag gelden van het onzichtbare Koninkrijk van God en Zijn Woord, en eist het van het menselijke ego zich te vernederen en zijn afhankelijkheid van God te erkennen. Op deze manier doet het geloof de gevolgen van de zondeval teniet en opent het de weg voor de mens om terug te keren naar zijn oorspronkelijke relatie met God.

Aan de ene kant wordt de mens dus geconfronteerd met Gods eis van geloof en aan de andere kant trekken zijn zintuigen aan hem. Zo bevindt de mens zich in een dilemma, gevangen in een spanning tussen twee tegengestelde krachten. De twee tegengestelde polen van deze spanning vinden we in Habakuk 2:4.

Zie, zijn ziel is hoogmoedig, niet oprecht in hem, maar de rechtvaardige zal door zijn geloof leven.

Derek Prince publiceerde bij leven ruim 30 boeken, terwijl op basis van zijn predikingen nog eens ruim 40 titels zijn uitgegeven. Verder produceerde hij bijna vijfhonderd audio-en videoboodschappen. In meer dan 100 talen is DPM actief. Door Derek Prince’ achtergrond en kennis van de klassieke talen (Latijn, Grieks en Hebreeuws) wordt zijn onderwijs gekenmerkt door een gebalanceerde en grondige bijbeluitleg. Hij zei eens: “Ik bestudeerde de bijbel gedurende mijn driejarig verblijf in de woestijn net zo diepgaand als tijdens mijn academische carrière de klassieke geschriften.”

 

Uitg. DPM, paperback. In  goede staat.

 

 

kstre

2008

P150820

 

 

 

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.