MarktPlaza

Denon DA-300USB

194x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

DA-300USB
Overzicht
Naarmate steeds meer muziekliefhebbers hun pc of laptop als hun belangrijkste audiobron beschouwen, komen ze er geleidelijk aan achter dat de geluidskwaliteit het bij lange na niet haalt bij de kwaliteit van een eersteklas muzieksysteem bestaande uit de allerbeste audiocomponenten.

Denons gecombineerde DA-300USB D/A-omzetter en hoofdtelefoonversterker brengen je digitale audionummers naar een niveau waar zelfs de echte audiopurist zijn hart aan zou ophalen.

De DA-300USB is uitgerust met een geavanceerde reeks digitale technologieën, wordt via asynchrone USB op de computer aangesloten, en kan zowel PCM (het traditionele digitale audioformaat) als DSD (Direct Stream Digital, oftewel het geavanceerde digitale audioformaat van SA-CD) decoderen.

Voor aansluiting op andere digitale audiobronnen is de DA-300USB uitgerust met drie digitale audio-ingangen – twee optische ingangen en één coaxiale.

Dankzij de zeer solide constructie die bestaat uit kwalitatief hoogstaande componenten en een hoogwaardig schakelontwerp, levert de DA-300USB audio die de kwaliteit van Denons bejubelde universele discspelers volledig evenaart.

Belangrijkste technologieën
De centrale spil in de DA-300USB is de hoge-resolutie PCM1795 D/A-omzetter met geavanceerde 32-bits-architectuur en een verwerkingsvermogen van PCM-samplefrequenties tot 192kHz, evenals het vermogen tot het decoderen van zowel DSD-bestanden met hoge resolutie in 2,5 MHz als 5,6 MHz (ofwel via systeemeigen decodering of via DoP - DSD over PCM).

Via de USB-poort communiceert de DA-300USB met de pc of Mac in asynchrone gegevensoverdrachtmodus. Deze modus staat garant voor soepele, jittervrije digitale communicatie, een gegeven dat met name van belang is bij digitale audiostreams over zeer hoge bandbreedten. Voor optimale compatibiliteit met een zo groot mogelijke reeks samplefrequenties is de DA-300USB voorzien van twee master-klokkristallen, waar er normaal gesproken maar één wordt gebruikt.

Voor het grootst mogelijke dynamische bereik en zo min mogelijk vervorming is de DA-300USB voorzien van geavanceerde digitale signaalverwerking, waaronder Denons exclusieve Advanced AL32 processor. Deze technologie zorgt voor geoptimaliseerde details, vooral in de middenfrequenties, met als resultaat een opvallende verbetering qua helderheid bij lagere volumes.

Ontwerp van
audiofiele kwaliteit
De DA-300USB heeft een strakke behuizing en telt wel zeven afzonderlijke printplaten voor zo goed mogelijke scheiding tussen de circuitgedeelten. Het systeem wordt gevoed door een 15V/1A AC-adapter en is voorzien van geavanceerde gelijkstroomconversie-technologie met een voedingsblok voor aparte gelijkstroombronnen voor het aansturen van de verschillende circuits.

Voor zo stabiel en accuraat mogelijke digitale audio- en timing-gegevens in de cruciale D/A-omzettingsfase is de DA-300USB bovendien uitgerust met geavanceerde isolatorchips in de vorm van een combinatie tussen high-speed CMOS-technologie en unieke micro luchtkernomvormer op de microchips zelf. Anders dan bij toepassing van een traditionale optoïsolator zijn er in totaal negen isolatorchips toegepast en 18 gescheiden kanalen voor superieure ruisonderdrukking in de normale modus, en maximale bescherming tegen digitale ruisoverdracht tussen de cruciale circuits.


Uitgebreide reeks
aansluitopties
De asynchrone USB-B-poort kan worden aangesloten op de USB-A-poort van je computer. Na aansluiting herkent je computer de DA-300USB en voert de digitale audiogegevens hier naartoe, waarbij het interne audiocircuit van het bronapparaat wordt omzeild.

Voor aansluiting op andere bronnen is de DA-300USB voorzien van drie digitale audio-ingangen -– twee optische en één coaxiale ingang – voor aanzienlijk betere audiokwaliteit vanaf je HDTV, satelliet- of kabelbox, gameconsole of discspeler.

De aansluitingen op lijnniveau zijn van hoge kwaliteit met volledig 2Vrms-uitgangsniveau voor compatibiliteit met geïntegreerde versterkers, voorversterkers en andere analoge audiocomponenten.

De hoofdtelefoonplug in het voorpaneel is voorzien van een aansluiting van standaardformaat van 6,3mm/¼" en een handige volumeregeling.


Hoogwaardige
audio
Voor een zo zuiver mogelijke en hoogwaardige audiokwaliteit is de DA-300USB uitgerust met aparte audio-uitgangscircuits voor de uitgangen op lijnniveau en hoofdtelefoonuitgang. De hoofdtelefoonversterker heeft een speciale buffer- en gainregeling en is compatibel met de meeste soorten hoofdtelefoons, inclusief modellen met lage impedantie.

Geavanceerde OLED-display
met tiptoetsen
Het elegante voorpaneel is voorzien van een geavanceerde OLED-display voor duidelijke weergave van de geselecteerde bron, het type audiobestand (PCM, DSD), de samplefrequentie en het volumeniveau van de hoofdtelefoon. Met de tiptoetsen navigeer je moeiteloos door de verschillende modi.

Verticale en horizontale
plaatsing
Afhankelijk van de opstelling van je apparatuur kun je de DA-300USB verticaal of horizontaal plaatsen. Een interne sensor herkent in welke richting het apparaat is geplaatst en zorgt ervoor dat de informatie op de OLED-display automatisch meedraait. Voor verticale plaatsing is een speciale bodemplaat meegeleverd.

Voor de beste prijs bel of mail!


H&C HiFi
Stationsweg 130A
5807AD, Oostrum(lb)
Tel :0478-515215