MarktPlaza

Denise Mooy - Denise Recepten En Verhalen Uit De Keuken Van Quartier Sud

615x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Met Handtekening van Denise voor Jos

Denise Mooij ervaart de passie voor het koken dagelijks wanneer zij haar restaurant Quartier Sud binnenstapt. Al op jonge leeftijd werd haar talent ontdekt en kookte ze voor beroemde gasten in binnen- en buitenland. Denise werkte samen met Robert Kranenborg in het Amstel Hotel en was chef bij George Blanc in Frankrijk. Als enige vrouw in Nederland heeft ze drie sterren gekookt.
Denise – Recepten en keukenverhalen uit Quartier Sud bevat de heerlijkste gerechten uit het bekende restaurant Quartier Sud in Amsterdam-Zuid. Om met Denise te spreken: simpel, eerlijk en altijd heerlijk! Dit boek biedt een kijkje achter de schermen, het inkopen, de voorbereiding en de bereiding van de vele bekende gerechten van Denise. Het bevat tevens culinaire aantekeningen, tips, notities en anekdotes uit de keuken van deze wervelende chef cuisinier.

Recepten en verhalen van de chefkok van restaurant Quartier Sud in Amsterdam-Zuid, vanaf haar eerste ervaringen met de horeca, haar leertijd bij bekende Nederlandse koks en de Franse driesterrenkok Georges Blanc tot aan de huidige exploitatie van een eigen restaurant. Ertussendoor hoofdstukken met recepten voor voorgerechten, salades, soepen, hoofdgerechten en desserts. De recepten, met veelal luxe ingredienten, zijn weliswaar duidelijk maar enige kookkennis is echt noodzakelijk. Verzorgde uitgave met mooie kleurenfoto's en met odes van bekende Nederlanders aan het restaurant. Geschikt voor de gevorderde amateurkok met culinaire ambities. Met verklarende woordenlijst en alfabetisch receptenregister.