MarktPlaza

Dee Dawson - Anorexia En Boulimia Bij Jongeren

155x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Wat zijn de symptomen? Wat kunt u als ouder doen voor uw kind? Wat mag u verwachten van een gespecialiseerde behandeling?
Anorexia en boulimie zijn psychische ziekten die steeds vaker bij jongeren optreden. Dit informatieve boek helpt u eventuele eetstoornissen bij uw kind te herkennen en te begrijpen waarom de ziekte ontstaan is. In detail wordt uitgewerkt hoe u anorexia en boulimie kunt voorkomen, bestrijden en zelfs overwinnen, zodat u zelf voor een positief verschil zorgt in het leven van uw kind. Dit boek bevat alle essentiƫle informatie, zoals: - Op welke symptomen u kunt letten - Waar u terecht kunt voor hulp - De beschikbare medische en psychologische behandelingen - Een effectief, gestructureerd voeding- en oefeningenplan voor elke dag - Strategieƫn om negatieve gedachten om te buigen naar positieve Dokter Dee Dawson is directeur van Rhodes Farm, de Londense kliniek waar al honderden kinderen met ernstige eetstoornissen met succes zijn behandeld. Zij heeft door de jaren heen enkele innoverende behandeltechnieken ontwikkeld, met positieve eindresultaten

Psychische achtergronden van eetstoornissen komen steeds vaker voor bij jongeren. Bij anorexia vermageren de jongeren zichzelf sterk door niet of weinig te eten. Bij boulimia storten ze zich, al dan niet stiekem, in schrans- en snoepbuien, soms gepaard gaan met geforceerd overgeven uit een schuldgevoel. Ouders en begeleiders gaan vaak in op de symptomen, de uiterlijke kant. Dit boek reikt belangrijke informatie aan met als doel de jongere te helpen bij het ombuigen van de negatieve gedachten die leiden tot de eetstoornis naar positieve. De symptomen van deze eetstoornissen worden behandeld met handreikingen over de omgang met de jongere met dit eetpatroon. Een belangrijk deel gaat over het begrijpen van de ziekte. Er is ook een hoofdstuk over het werk van een gespecialiseerde kliniek. De auteur is directeur van een kliniek die kinderen met eetstoornissen helpt. Een boek dat vooral geschreven is voor ouders, maar ook nuttig is voor sociaal werkers, voedingsadviseurs, dietisten en vrienden van jongeren met lichte of ernstige eetstoornissen.