MarktPlaza

Death Of A Pilgrim ( 3 DVD) Nieuw/Gesealed

55x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Acteurs: Rolf Lassgård Helena af Sandeberg Henrik Norlén Ellen Jelinek Jonas Karlsson Jacob Ericksson
Regisseur: Kristoffer Nyholm

240:00 minuten

Death Of A Pilgrim is een vierdelig misdaaddrama gebaseerd op de boeken van de Zweedse criminoloog en bestsellerauteur Leif G.W. Persson. Over de moord die Zweden een nationaal trauma bezorgde.

Stockholm, 1986: de befaamde moord op de Zweedse eerste minister Olof Palme. Meer dan 20 jaar later is deze moord nog altijd niet opgelost, tot grote frustratie van Lars Martin Johansson, hoofd van de Zweedse recherche. Johansson wil het onderzoek nieuw leven inblazen, vastberaden om samen met een klein team van ervaren rechercheurs de waarheid voor eens en voor altijd aan het licht te brengen.
Wat volgt is een spannende ontdekkingstocht door een wereld van spionage, vervalst bewijsmateriaal en nieuwe sporen die zich aandienen waar je ze het minst verwacht. Heeft een van de teamleden onbewust informatie die kan leiden tot de ontknoping?

“Death of a Pilgrim is een tv-drama van de allerhoogste kwaliteit.”- Crimezone
“Perfect Zweeds acteerwerk in het knagende mysterie rond een onopgeloste moordzaak.”

Spannende miniserie die gebouwd is rond de moord op de Zweedse premier Olaf Palme in 1986. Deze moord heeft in Zweden zeer veel impact gehad en verschillende auteurs/tv-series
gebruiken dit als thema(een ander voorbeeld hiervan is bijv. ' De laatste man' van Henning Mankell). Er wordt zeer goed in geacteerd, met name door Rolf Lassgård en Jonas Karlsson. Bij de eerste aflevering vraag je je nog af waartoe al deze verhaallijnen gaan leiden maar dat wordt allengs duidelijk. In de vierde aflevering vallen alle puzzelstukjes in elkaar en het slot is zeker verrassend te noemen. Een aanrader.