MarktPlaza

De vermoedens van Mr Whicher - Kate Summerscale

83x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Kate Summerscale
De vermoedens van Mr Whicher
of de moord in Road Hill House
Engeland, 1860. Een lijk, een detective, een afgelegen landhuis en een verdachte familie met veel geheimen. Detective Whicher wordt naar Road Hill House gestuurd om de moord op een driejarige kleuter te onderzoeken. Met hulp van een onervaren politieteam en zonder enig feitelijk bewijs, staat hij voor een schijnbaar onmogelijke taak – een van de bewoners moet de dader zijn. De moord leidt tot nationale hysterie. De gedachte wat zich allemaal achter de gesloten deuren van zomaar een respectabele familie op het platteland kan afspelen – onbetrouwbare bedienden, opstandige kinderen, jaloezie, haat – maakt mensen angstig, maar zorgt ook voor opwinding. Iedereen heeft zijn eigen theorie over wie de moordenaar is. Net als detective Whicher.
Met De vermoedens van Mr Whicher, waarin Summerscale op minutieuze wijze het moordmysterie reconstrueert, schreef ze een meesterlijk boek dat leest als een thriller.
'De schrijfster ontpopt zich als een erfgenaam van de speurder voor wie haar boek een monument wil zijn; net als inspecteur Whicher is ook zij een rasdetective.' NRC Handelsblad
'Briljant, in alle opzichten.' Trouw
Kate Summerscale is auteur van de bestseller The Queen of Whale Cay, dat op de shortlist van de Whitbread Biography Award stond. De vermoedens van Mr Whicher won de BBC4 Samuel Johnsons Prize en staat op de shortlist voor de Crime Writers Asso–ciation Gold Dagger Award.
Weergaloze
literaire true crime
de vermoedens van Mr Whicher - of de moord in Road Hill House - K. Summerscale.
1e druk, 2009. Literaire non-fictie algemeen, Nederlandstalig.
ISBN 9789046806074. Gebonden, 415 blz..

9846