MarktPlaza

De Transiberië Expres in kleur

161x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Rudolf Braunburg

Uitg. Schuyt & Co, hardcover, geillustreerd. 56 pag.

In dit boek wordt de reis van Moskou naar Khabarovsk beschreven. Het grote avontuur van de treinreis duurt ruim vijf dagen of 8531 kilometer. Die afstand komt overeen met ongeveer éénvierde van de aardomtrek.
Het feit, dat men zo' n enorme afstand gewoon per trein kan afleggen is dan ook heel verbazingwekkend, een soort toeristische sensatie.


Waarom ondernemen we eigenlijk zo'n reis als het vliegtuig dezelfde afstand in uren overbrugt? Is het de opwinding van het grote avontuur? Of is het Siberië, een naam die men associeert met kou, sneeuw, taiga's, gevangenkampen, nergens meer bij horen en je door alles en iedereen verlaten voelen?
Ook wie niet van plan is om de grote reis te gaan maken, zal onder de indruk raken van de fascinerende kleurenfoto's in het boek.


De boeiende tekst biedt een goede basis voor de voorbereiding van de reis en vertelt het menselijke en technische verhaal van de Grote Spoorlijn. Ook de reisbelevenissen en de culturele aspekten worden op treffende wijze beschreven en laten de lezer als het ware meereizen en brengen hem misschien ertoe alsnog zelf op reis te gaan!

Voormalig bibliotheekboek in nette staat.

Verzendkosten 3,65 Euro.

Kijk ook eens bij mijn andere advertenties om verzending te combineren.

Verzending tot 10 kilo al mogelijk vanaf 5 euro.