MarktPlaza

DE STOEL VAN GOD - over euthanasie bij kinderen - PAUL BRAND

82x bekeken
11 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

DE STOEL VAN GOD
over euthanasie bij kinderen
door PAUL BRAND, kinderarts

Klaas lijdt aan de taaislijmziekte oftewel cystic fibrosis.
Hij is elf jaar oud als de ziekte in de terminale fase komt.
Theo van Diepen is zijn arts en maakt van dichtbij mee hoe Klaas en zijn ouders met de ziekte omgaan.
Klaas geeft duidelijk aan niet voor longtransplantatie in aanmerking te willen komen.
Een besluit met grote gevolgen, voor Klaas en voor zijn ouders. Maar zeker ook voor Theo van Diepen.
Klaas kan nu niet meer beter worden en Theo kan alleen nog maar de pijn verzachten.
Wanneer het lijden van de jongen ondraaglijk wordt, komt Theo voor een groot dilemma te staan: kiezen tussen leven en dood. Kiezen tussen zakelijke, wetenschappelijke kennis en zijn gevoel als mens. Kiezen tussen wat wettelijk mag en wat vanuit goed dokterschap moet. Worstelen met dilemma's rondom actieve levensbeëindiging bij kinderen.
Paul Brand geeft ons in een heldere stijl en rake bewoordingen een inkijk in het leven en werk van kinderarts Theo van Diepen. We leren Theo kennen als co-assistent op de afdeling kindergeneeskunde en volgen hem gedurende zijn carri als kinderlongarts. We zijn betrokken bij belangrijke leermomenten tijdens zijn opleiding en leven mee met emotionele gebeurtenissen als het overlijden van ernstig zieke kinderen.

Wie aan dit boek begint, heeft geen andere keus dan het uit te lezen. Het boek geeft een indrukwekkend inzicht in de persoonlijke afwegingen die artsen maken bij de behandeling van hun ziekste patiënten, maar biedt ook een onthullende blik in de keuken van de besloten medische beroepsgroep.
Het is ingetogen geschreven, maar zo aangrijpend dat het iedere lezer zal intrigeren.

De schrijver Dr. Paul L.P. Brand werd in 1961 geboren in Haren (Groningen) en studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het behalen van het artsexamen in 1987 deed hij enkele jaren onderzoek bij de afdeling longziekten van het Academisch Ziekenhuis Groningen. Na zijn opleiding tot kinderarts specialiseerde hij zich als kinderarts-pulmonoloog. Sinds 1997 werkt Paul Brand als kinderarts in de Isala klinieken in Zwolle. Hij is een nationaal en internationaal erkend onderzoeker en publiceerde meer dan honderd wetenschappelijke artikelen in Nederlandse en internationale medisch-wetenschappelijke tijdschriften en werkte mee aan ruim vijftien medische handboeken.

Uitgave: Sapienta
Paperback, 294 pagina's
In NIEUWSTAAT
Met verklarende woordenlijst van medische termen.