MarktPlaza

De Provence

116x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

De Provence
Geïllustreerd met 175 kleurenfoto’s
Tekst van Jean Valbonne
1983, Icob c.v.
96 pag., isbn 90 6113 150 2
harde kaft met stofomslag
boek is aan weerskanten wat groter dan het A4-formaat
Prijs: t.e.a.b. (bieden exclusief de eventuele porto a.u.b.)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘reizen/vakantie/uitstapje’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“De Provence
Een oude legende wil dat God de Provence op de laatste dag van de Schepping maakte door de restjes die waren overgebleven lukraak bij elkaar te doen. Het bonte resultaat van deze ludieke creatie beviel de Schepper zo goed dat Hij deze plek uitkoos als zijn persoonlijke paradijs. Inderdaad, aan gevarieerdheid en natuurschoon ontbreekt het de Provence niet. Het kalmerende groen van cipressen, olijfbomen en wijngaarden; de geur van tijm en lavendel; azuurblauwe luchten en mediterrane warmte; een goedlchse bevolking die van feesten houdt en weet wat lekker is; verstilde bergdorpjes; mondaine badplaatsen; tastbare herinneringen aan Romeinen, kasteelhern en troubadours – is het een wonder dat 70% van alle Fransen het liefst in de Provence zou willen wonen?
Jean Valbonne maakt u snel wegwijs in dit land waar het leven goed is. Hij zoekt de mooiste plekjes van het Provençaalse platteland op en laat zien wat er te beleven valt in steden als Arles, Orange, Avignon, Nïmes en Marseille.”