DE PARADIJSVOGEL en OOK DE AFBREKER BOUWT OP

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 67x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

DE PARADIJSVOGEL en OOK DE AFBREKER BOUWT OP

van Louis Paul Boon

DE PARADIJSVOGEL, is een visionair boek.

Het is alsof Boon een aantal wezenstrekken van onze huidige lijd heeft voorvoeld.

Het boek valt uiteen in twee grote delen: enerzijds het mythische relaas van Tubal-Kain, dat zich afspeelt in primitieve tijden, en anderzijds de hedendaagse lotgevallen van vrouwenmoordenaar Wadman, filmster Beauty Kitt (voor wie Marilyn Monroe model heeft gestaan), bokser en schijnechtgenoot Vulcan Fiberen, de quasi-wetenschappelijke 'viezentist' E.K. Namadboe.

Alles wat de mensen in dit boek bewerkstelligen wordt hun ingegeven door een erotiek die op een zijspoor is geraakt. Het menselijk handelen is moreel noch immoreel van karakter, maar amoreel.

Vandaar de ondertitel van dit boek: Relaas van een amorele tijd.

In OOK DE AFBREKER BOUWT OP zijn korte stukjes opgenomen die Boon kort na de oorlog schreef voor het Belgisch socialistisch weekblad Parool.

De auteur blijft hierin stilstaan bij kleinere en grotere gebeurtenissen uit de toenmalige aktualiteit, waarop hij helder en scherp kommentaar levert.

Genegenheid voor de kleine mens, gevoel voor rechtvaardigheid en eerlijkheid zijn zowat de konstanten bij deze schrijver die een fundamenteel wantrouwen had tegen alles wat geinstitutionaliseerd was of het dreigde te worden. Een verzorgde paperback, die mede door de nodige toelichtingen in nawoord en noten eens te meer de kwaliteiten van Boon, als auteur en als medemens, onderstreept.

Beide boeken uitgegeven door Arbeiderspers, serie Grote ABC

220 resp. 140 pagina's

In uitstekende staat

Beide boeken in één koop: 10 euro

Prijs per stuk: 7 resp. 5 euro

(CDJK NIN)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.