MarktPlaza

De Olifant

108x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Gill Davies, tekst en fotografie.

fraaie hardcover met omslag,

in nieuwstaat,

25 x 31,5 cm.

256 pagina's.

  • Ontdek de fascinerende wereld van de olifanten aan de hand van de boeiende tekst en de schitterende foto's : hun dagelijks leven, het grootbrengen van de kalfjes, de matriarchale samenleving en het solitaire leven van de stieren.
    Lees hoe olifanten over grote afstanden met elkaar communiceren met voor de mens onhoorbare geluiden.
    Ontdek de leefwereld van de olifanten en de aanzienlijke verschillen tussen de Afrikaanse olifant en zijn Aziatische soortgenoot.
    Na de mens hebben olifanten - in verhouding tot hun omvang - het grootste brein van alle zoogdieren. De vele aspecten van hun opmerkelijke intelligentie en de voortschrijdende wetenschappelijke inzichten op dit gebied komen uitgebreid aan bod.
    De ruim tweehonderd indrukwekkende kleurenfoto's tonen de verschillende aspecten van dit verbazingwekkende dier op schitterende wijze.
    Deze uitgave in groot formaat beschrijft in acht hoofdstukken de verschillende soorten olifanten, hun leefgebieden en -omstandigheden, de lichamelijke kenmerken en gedrag. Speciale aandacht wordt besteed aan de bedreigingen die tot uitsterven van dit grootste landdier kunnen leiden. De makkelijk leesbare informatieve teksten worden begeleid door zo'n tweehonderd magnifieke natuurfoto's in kleur en tonen zo de diverse facetten uit het leven van dit dier. De verzorging van dit boek is uitstekend: gebonden, duidelijke gevarieerde lettertypes, kwaliteitspapier. Een uitstekende uitgave voor een breed publiek. Met register.