MarktPlaza

De kunst van het bakken

114x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Jeffrey Alford en Naomi Duguid.

.

Uitgebreid, overzichtelijk receptenboek voor thuisbakkers van elk niveau.
Met recepten voor zoete en hartige taarten, brood en koek.Met veel achtergrondinformatie over de recepten, hun ontstaansgeschiedenis en de ingrediƫnten. Met duidelijke beschrijvingen en prachtige foto's. Geschreven door twee veelvuldig onderscheiden auteurs.

Over heel de wereld worden brood, taarten en koekjes gebakken en ondanks grote verschillen zijn er wat receptuur en baktechniek betreft, heel veel overeenkomsten. Thuis bakken wordt steeds minder gedaan terwijl het toch een leuke en ontspannende bezigheid is. Daarom wordt in dit grote, veelomvattende boek vooral de nadruk gelegd op de eenvoudige aanpak met heel veel (geruststellende) uitleg. Er staan recepten in voor gebak (zoete en hartige taarten), brood, broodjes, pannenkoeken, platte broden, recepten voor allerlei cakes en koekjes enz. Ieder hoofdstuk begint met een inhoudsopgave, wat overzichtelijk werkt, daarna uitleg van technieken. Bij de recepten wordt steeds aangegeven hoe het met de hand en met de machine wordt gedaan. Steeds duidelijke verwijzing naar andere recepten met paginaverwijzing. Het grote en dikke boek werd aantrekkelijk geillustreerd met paginagrote kleurenfoto's van gebak en van de mensen die er mee bezig zijn. Een in vele opzichten informatief bakboek, goed vertaald en aantrekkeliijk uitgegeven. Met o.a. een alfabetische begrippenlijst, literatuuropgave en register.

Forse hardcover,

het boek is splinternieuw !

24,5 x 28,5 cm.