MarktPlaza

De Haaskotter motorkotter

184x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Zeewaardig schip; goed gedrag in zeegang. Dek rondom beloopbaar, met boeisel en reling; kan droogvallen.
Inruil visboot (type Beneteau/Jeanneau) en/of kleine caravan/camper bespreekbaar. Goed onderhouden zeewaardig schip; goed gedrag in zeegang. Dek rondom beloopbaar en voorzien van een boeisel met daarop een stevige RVS reling. Kan droogvallen.
Grote machinekamer (MK), motor goed toegankelijk en voldoende ruimte voor reserveonderdelen, gereedschap, vouwfietsen e.d. Toegang MK via stuurhuis of groot luik in achterdek.
De Mercedes motor is uitgevoerd met kimkoeling (droogvallen).
In de MK bevindt zich een slobpompje, een elektrische bilgepomp, een hand noodlenspomp (Jabsco Amazone Warrior)met grote capaciteit, en een drinkwaterpomp. Tevens een accuoplader, omvormer, zonneceloplader, start en boordnet accus, elektrische stuurmachine met roerstandaanwijzer, een 500 ltr RVS drinkwatertank en een 500 ltr RVS brandstofdagtank met mangat.
De bodem brandstoftank van 550 ltr is voorzien van mangaten voor het schoonmaken van de tank.
De mast is uitgevoerd met een steng; mast en steng zijn zelf strijkbaar met de hand. Aan de mast kan een hulpzeil van 15m2 gevoerd worden. Kruiplijn mast gestreken 2.67m, staande ondermast 5.50m, geschoten steng 7.80m.
De besturing is handhydraulisch of elektrisch hydraulisch, met een Raymarine ST60 roerstand indicator.
Het grondtakel bestaat uit een ankerlier, 46m 8mm ketting in de kettingbak en een poolanker in de kluis; een CQR anker met 5m voorloop ketting en 30m ankertros, en een achteranker type Poolankerin de kluis.
Tot de uitrusting behoort o.a. een gekeurd 4 persoons reddingvlot, twee reddingsboeien, een lifeline, 2 automatische reddingsvesten voor volwassenen en een voor een kind, een aantal gewone zwemvesten, en pyrotechnic's (valscherm, handstakel en oranjerook).
Een goed gedraind en geventileerde gasbun is in het achterschip ingebouwd en alleen via een dekluik toegangklijk.
De navigatie wordt gevoerd met een Garmin GPS, elektronische zeekaarten (laptop), een sailor RT144B marifoon, een log/lood van Raymarine ST40 BiData en een solid state Elproma EC12 elektronisch kompas.
Het schip is goed geconserveerd; het onderwaterschip is voorzien van International Interspeed en voldoende Al anoden. Het dek heeft een Epifanes nonskid deck coating grijs. Bovenwaterschip en opbouw zijn voorzien van een Epifanes mono-urethane coating.
De binnen betimmering is uitgevoerd in teak en de indeling is als volgt:
Vanaf het hoofddek direct in het stuurhuis met stahoogte, ingedeeld met een stuurstand, een dinette/2-persoonskooi en een luik voor toegang MK. Vanuit het stuurhuis via een trapje naar de pantry met stahoogte, ingedeeld met een aanrechtblok/koelkast/4-pits gaskooktoestel en een 2-persoonskooi. Vanuit de pantry,via een deur, naar het vooronder met 2-eenpersoons kooien. Eveneens vanuit de pantry naar het toilet.
Extra gegevens:
Merk: De Haaskotter
Bouwjaar: 1980
Ligplaats: Zoutkamp
Lengte: 11.2 meter
Breedte: 3.65 meter
Diepgang: 1.25 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Staal
Rompvorm: Multi knikspant
Aantal slaapplaatsen: 6
Aantal hutten: 3
Doorvaarthoogte: 2.67
Merk motor: Mercedes
Type motor: OM 312
Bouwjaar motor: 1980
Brandstof: Diesel
Vermogen: 120
Tank: 1000 l
Aantal cilinders: 6
Maximum snelheid: 6.5
Besturing: Stuurwiel
Lenspomop: aanwezig
Gasbun: aanwezig
Stahoogte: 1.9 cm
Toilet(ten): 1
Kooktoestel: aanwezig
Koelkast: aanwezig
Vriezer: aanwezig
Navigatieverlichting: aanwezig
Dieptemeter: aanwezig
Marifoon: aanwezig
GPS: aanwezig
Radarreflector: aanwezig
Acculader: aanwezig
Omvormer: aanwezig
Waterdruksysteem: aanwezig
Inhoud watertank: 500 l
Anker: aanwezig