MarktPlaza

De gevangene. van Malika Oufkir

60x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Schrijfster Malika Oufkir.

Derde druk, januari 2000, 320 pagina's, paperback, grootte is 15,5 x 23,5 x 3 cm (bxbhxd), gewicht is 562 gram, tweedehands, goede staat.

Waar het boek over gaat:


Het is een autobiografie van Malika Oufkir waarin zij op aangrijpende wijze beschrijft over de geschiedenis van haar familie, het leven tussen de jetset van Marokko, de barbaarse gevangenschap en de moeizame weg terug in de maatschappij
Op vijfjarige leeftijd wordt Malika Oufkir geadopteerd door de Marokkaanse koning, als speelkameraadje voor zijn dochter, prinses Amina. Malika brengt elf jaar door in weelderige paleizen, zij het in volslagen isolement en gescheiden van haar familie. In 1972 pleegt Malika's vader, generaal Mohammed Oufkir, een mislukte staatsgreep tegen koning Hassan II en wordt geëxecuteerd. Aan het luxueuze leven van de familie Oufkir komt een abrupt einde. Samen met haar moeder, broertjes en zusjes wordt Malika gedeporteerd naar het zuiden van Marokko, en zal ze uiteindelijk twintig jaar in gevangenschap doorbrengen. Als oudste van het gezin blijft Malika ondanks honger, ziekte en wreedheden erop toezien dat het gezin zijn waardigheid zoveel mogelijk behoudt. Als een moderne Sheherazade spint zij een web van verhalen via een draad- en blikjestelefoon, om haar familie af te leiden van hun helse leefomstandigheden.
In 1987 slaagt Malika er samen met twee broers en een zus in via een zelf gegraven tunnel te ontsnappen en de Franse pers te alarmeren. Ze worden echter weer opgepakt en verblijven nog tot 1991 in een zwaarbewaakte villa. Pas dan krijgen ze hun vrijheid terug.