MarktPlaza

De geheimen van het Dierenrijk

116x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

De geheimen van het Dierenrijk
Vissen 1
MCMLXXXVIII, Lekturama
160 pag.
harde kaft met stofomslag
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

"Lekturama heeft in de serie 'De geheimen van het Dierenrijk' twee delen gewijd aan de vissen. In de gekozen opzet wordt ook een brede uiteenzetting gegeven van andere waterbewoners waarvan de biologische kenmerken en het gedrag reeds diepgaand zijn bestudeerd; de kaaklozen, de oudste gewervelde dieren. daartoe behoren bijvoorbeeld de uiterst merkwaardige slijmprikken, die soms een knoop in hun wormvormige lichaam leggen en die van tijd tot tijd loodrecht - het achterlijf het eerst - in de bodem verdwijnen.
'Levende fossielen' als de kwastsnoeken zouden verdrinken, als ze niet regelmatig naar de oppervlakte kwamen om lucht te happen. Andere vissen, waaronder bepaalde roggen, zijn in staat met hun buikvinnen over de bodem van de diepzee te 'lopen'. In aanmerking genomen, dat er naast de kaaklozen en de kraakbeenvissen alleen al twintigduizend soorten beenvissen bestaan, wacht de onderzoekers een reusachtige taak, willen zij ze allemaal overzichtelijk in kaart brengen.
Het zal duidelijk zijn: wie zich eenmaal gaat verdiepen in de wereld van de vissen, raakt nooit uitgestudeerd. De kennis erover neemt dagelijks toe en steeds opnieuw blijft er weer iets niueuws te ontdekken. Uiteraard is het niet mogelijk, binnen het bestek van dit boek alle reeds beschikbare kennis weer te geven. Dat neemt niet weg, dat dit uitzonderlijk fraai geïllustreerde boek zijn lezers heel wat wetenswaardigheden over deze groep dieren zal verschaffen."

(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘flora/fauna’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)