MarktPlaza

DE EBBEHOUTEN TOREN - zes novellen van John Fowles

177x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Te koop:
DE EBBEHOUTEN TOREN
John Fowles

De Ebbehouten Toren bevat de volgende novellen:
- De Ebbehouten Toren - The Ebony Tower
- Eliduc - Eliduc
- Arme Koko - Poor Koko
- Het raadsel - The enigma
- De wolk - The cloud

John Fowles geeft in vier novellen variaties op thema's uit zijn eerdere romans en hij doet dit in iedere novelle in een andere stijl, in een andere verteltrant. De vijfde novelle, Eliduc, is de vertaling van een hoofs verhaal, waarmee Fowles teruggaat naar de oorsprong van onze Westerse roman- en vertelkunst.
In "De Ebbehouten Toren" bezoekt een jonge schilder en kunstcriticus een moderne meester op zijn landgoed in Bretagne. In dit merkwaardige huishouden wordt hij onverwacht geconfronteerd met een seksuele en intellectuele uitdaging. Door de gepassioneerde egocentriciteit van de zeventigjarige meester en diens moed als mens en als schilder, maar ook door de confrontatie met zijn twee fraaie en zeer intelligente maîtressen, wordt de jonge bezoeker gedwongen tot een diepgaand zelfonderzoek.
In "Arme Koko" gaat een schrijver, die getuige en slachtoffer is geweest van zinloos vandalisme, inzien dat deze terreurdaad niet tegen hemzelf, maar tegen de hele maatschappelijke constellatie was gericht.
De raadselachtige verdwijning van een schijnbaar gelukkig en succesvol parlementslid in "Het raadsel" kan niet worden opgelost door traditionele recherchemethoden. Alleen door intuïtie kan de waarschijnlijke toedracht van de zaak achterhaald worden.
Het centrale thema van "De wolk" is de diepe kloof die gaapt tussen een jonge Engelse, die rouwt om het verlies van haar grote liefde, en haar vrolijke familie in Frankrijk bij wie ze logeert.

Uitgave Bruna
Gebonden, hardcover, met stofomslag
254 pagina's
In NIEUWSTAAT
(CDJK)