MarktPlaza

DE DRIE KONINGEN VAN ADELBARDIJE - Marianne van Albada

119x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

DE DRIE KONINGEN VAN ADELBARDIJE - Marianne van Albada

Jeugd/Kinderboek v/a ca. 8jr.

Boucher 1980 (152 & 187 blz)

2 Paperbacks in cassette

In goede staat

Cassette licht beschadigd

Compleet met alle plaatjes (ingeplakt)

€ 12,95

Verzenden kosten koper: Pakket (1023gr)

ISBN: 9070462133   (9789070462130)

DE DRIE KONINGEN VAN ADELBARDIJE is het verhaal van een land, dat achtereenvolgens door drie elkaar opvolgende koningen geregeerd wordt: Koning Adelbert, Koning Knobel en Koning Vedelhart.

Iedere koning bestuurt het land op zijn eigen wijze en krijgt daardoor ook met geheel andere problemen te maken.

DEEL 1: 'HOE HET ARME LAND ADELBARDIJE WELVAREND WERD', begint in de tijd dat de oude deftige Koning Adelbert, terzijde gestaan door twee nóg deftiger ministers, het land regeert.

De oude koning breekt zich het hoofd over het onaangename verschijnsel, dat de schatkist steeds leger en leger wordt. Zou er een dief zijn, die de schatkist leegrooft...? Uiteindelijk slagen de twee ministers erin een dief te vangen, maar helaas, de schatkist wort er niet voller van! Terwijl de oude koning verwoede pogingen doet om aan geld te komen, is de jonge Prins Knobel op eigen houtje bezig uit te vinden, hoe de schatkist zo snel leegraakt... Maar, als hij aan ijn vader probeert uit te leggen, dat er ook geld uit de schatkist kan verdwijnen, zonder dat er een dief in het spel is, kan de arme koning het niet meer bevatten, en draagt hij het koningschap over aan zijn zoon.

Onder het voortvarende beleid van Koning Knobel ontstaat er dan een bloeiende handel met het buitenland, die het land in korte tijd welvarend maakt...

DEEL 2:

'DE KEERZIJDE VAN DE MEDAILLE' laat zien, hoe Adelbardije, dat onder het vooruitstrevende beleid van Koning Knobel tot een welvarend land is uitgegroeid, te maken krijgt mete alle problemen van een echte moderne konsumptie maatschappij.

Wanneer Koning Knobel uiteindelijk het slachtoffer wordt van allerlei roddelpraatjes in de kranten, besluit hij op aandringen van zijn vrouw, Koningin Violetta, het land te verlaten, en wordt de jonge Prins Vedelhart tot koning gekroond.

Terwijk de arme Koning Vedelhart nachtenlang zit te zwoegen over belastingtarieven en meer van dat soort beroerde zaken, wordt de chaos in het land steeds groter, tot de jonge koning in een helder ogenblik de oplossing verzint, die alles toch nog goed doet aflopen...

Twee boeken, die een onverwachte kijk geven op menselijke en maatschappelijke verhoudingen.

Voor kritische lezertjes vanaf 10 jaar!