MarktPlaza

De dochter van de circusdirecteur - JOSTEIN GAARDER

114x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Te koop:

DE DOCHTER VAN DE CIRCUSDIRECTEUR

Jostein Gaarder

Knap maar ingewikkeld geconstrueerde intellectuele roman, waarin ook gevoelens intellectueel worden benaderd. Hoofdpersoon Petter, net als Gaarder geboren in 1952, heeft een tomeloze fantasie. Fantasie en werkelijkheid vloeien bij hem geleidelijk ineen. Als kleuter verzint hij een meisje dat zoek raakt voor haar vader, circusdirecteur, en als volwassene gewond door hem teruggevonden wordt.

Dit verhaal krijgt een parallel in Petters leven wanneer hij een liefdesrelatie aangaat met een charmante jonge vrouw, die zijn verloren dochter blijkt te zijn. Psychisch verwond verlaat zij hem.

Petter bedenkt plots een synopsis voor romans om ze te verkopen aan schrijvers. Het maakt hem rijk. Met honderden afnemers wordt het steeds moeilijker zijn ghostwriterschap geheim te houden. Hij valt door de mand wanneer een door hem een keer verkocht verhaal door twee auteurs gepubliceerd wordt.

Een van hen blijkt zijn dochter te zijn, die het verhaal als kind al van haar moeder gehoord had.

Het boek is een smakelijke kluif voor lezers die ervan houden romans te analyseren.

Gaarder werd in de hele wereld bekend door zijn 'De wereld van Sofie'. Ook dit boek, een roman over Filosofie, heb ik voor u te koop (7 euro)

Uitg. Signature

Gebonden, hardcover,

247 pagina's

In NIEUWSTAAT

(CDJK)