De aardappel. Een culinaire wereldreis
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Verzenden
- Verzendkosten
Omschrijving
Annie Nichols
Fotografie: Peter Myers
144 pagina's
Bosch & Keuning, 1999
ISBN 90 246 0517 2
Gebonden, ingenaaid, hard cover, oblong, stofomslag
===================================
Over dit boek
In bijna alle keukens ter wereld wordt de aardappel gebruikt als een goedkope bron van energie en voedingsstoffen. Toch speelt deze overbekende knol een allesbehalve afgezaagde rol in de vijftig internationale recepten in dit boek. Zijn veelzijdigheid komt tot uitdrukking in gerechten als tortitas de Papa met chorizo (mini-aardappeltaartjes met chorizo) uit Mexico, aardappelpartjes met citroen en uien uit de cajunkeuken, aardappelcurry met gele linzen uit India en de klassieke pommes à la dauphinoise uit Frankrijk.
Ook traditionele favorieten als de warme salade van gebakken aardappelen, fish and chips en aardappelpuree in vele variaties krijgen aandacht. De beschreven recepten zijn ook in moeilijkheidsgraad gevarieerd: sommige vergen weinig tijd en moeite, de meer exotische en avontuurlijke stellen wat meer eisen. In dergelijke gevallen bieden instructieve stap- voor-stap foto's de onervaren kok uitkomst. In het begin van het boek worden verschillende aardappelsoorten en diverse algemene bereidingswijzen besproken.