MarktPlaza

David Mccullough - De Gebroeders Wright (Hardcover/Gebonden)

35x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

David Mccullough  -  De Gebroeders Wright  (Hardcover/Gebonden)

BCZ

De onverschrokken pioniers van de luchtvaart

  • 448 pagina's

"Met hen begon een nieuw tijdperk. McCullough prikkelt met deze dubbelbiografie de verbeelding.' James Salter in The New York Review of Books


Op een winterdag in 1903, in de afgelegen Outer Banks van North Carolina, schreven twee onbekende broers uit Ohio geschiedenis. Ze vlogen in een machine die zwaarder was dan de lucht, werd aangedreven door een motor en bestuurd door een piloot. Het was het begin van het tijdperk van de luchtvaart. David McCullough, tweevoudig winnaar van de Pulitzerprijs, vertelt het verrassende en ontroerende verhaal van Wilbur en Orville Wright.


De gebroeders Wright openden in 1893 in Dayton, Ohio, een fietsenwinkel met werkplaats. De fiets was dé nieuwe rage. Hun eerste gezamenlijke onderneming was het bouwen van een eigen fiets, maar hun grote passie was vliegen. "Een mens vliegt niet en zal ook nooit vliegen' was de overtuiging in 1900. De broers dachten daar anders over. Ze lazen alles wat er te lezen was over vliegen, bestudeerden de vleugelbewegingen van vogels en zetten in de fietsenwerkplaats hun eerste vliegtuig in elkaar.


Vertrouwend op hun unieke talenten en technisch inzicht hielden zij vast aan hun droom "de lucht in te gaan'. Met buitengewoon veel moed, inventiviteit, doorzettingsvermogen en een onuitputtelijke nieuwsgierigheid overwonnen ze alle obstakels. Niets kon ze van hun doel afhouden.


David McCullough baseerde zich onder meer op dagboeken, aantekeningen en meer dan duizend brieven van de familie Wright. De gebroeders Wright is een spannend avontuur, verteld door de meesterverteller van de Verenigde Staten, dat tegelijkertijd een prachtig tijdsbeeld geeft van het begin van de 20e eeuw.


"Het fascinerende verhaal achter de geboorte van de luchtvaart. De gebroeders Wright waren zowel bevlogen als bescheiden en die zeldzame combinatie bracht ze tot nuchtere en cruciale inzichten.' Benno Baksteen, voormalig gezagvoerder KLM en voorzitter Dutch Expert Group Aviation Safety (DEGAS)

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties