MarktPlaza

Das Maerchen 1922 Goethe 134/260 Avalun-Verlag Märchen

232x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Goethe, Johann Wolfgang von. Das Maerchen (Märchen). Wien und Hellerau: Im Avalun-Verlag. 1922. 105+(3) blz. Gelimiteerde oplage van 260 exemplaren, waarvan nummers 1-135 gebonden in leer en nummers 136-260 in perkament/vellum. Dit is nummer 134 en gebonden in Marokijn. Met een "Original-Lithographie" van Max Slevogt. De boeken zijn handmatig ingebonden door P.A. Demeter in Hellerau, vlakbij Dresden. Slijtageplekjes band, voornamelijk op de rug. Bovenzijde bladzijden goud op snede. Boekblok in goede staat. Met de fraaie lithografie van Max Slevogt voorin.
Das Märchen, in dit boek gespeld als Das Maerchen, verscheen voor het eerst in 1795 in het door Friedrich Schiller uitgegeven tijdschift Die Horen en zit vol esoterische symboliek. Het verhaal moet gezien worden in de tijd van publicatie (de Franse Revolutie) waar Goethe als vrijmetselaar met veel interesse naar keek. Sinds het verschijnen zijn er veel verschillende interpretaties gepubliceerd van het sprookje die elkaar uitsluiten. Zeldzame editie. Referentienummer 7641.

460 euro (q)

Vraagprijs/biedingen op Marktplaats zijn exclusief verzend- en verpakkingskosten (8,60 euro als aangetekend pakketje), afhalen op afspraak mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.