MarktPlaza

Dammen saga

340x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Dammen saga

Het boek "Draughts saga".  Auteur M.V. Korkhov.

Annotatie:
"Draughts Saga" is het eerste en enige boek van de tweevoudig USSR-kampioen in honderdcellige (internationale) dammen, grootmeester Mikhail Korkhov, een van de sterkste atleten van zijn tijd.
Het boek bestaat uit verschillende delen die elk op hun eigen manier uniek zijn. Naast twee delen die rechtstreeks aan het damspel zijn gewijd (geselecteerde spellen en fragmenten van de spellen van de grootmeester en analyses van posities en openingsvariaties), vinden lezers ook interessante verhalen en herinneringen aan de gebeurtenissen in het Sovjettijdperk, waarvan de auteur was een getuige en deelnemer: over de vorming van schaak- en damssporten in Odessa, over relaties met vooraanstaande atleten (allereerst met I. Kuperman) en organisatoren van de dambeweging van het land, ook over de evacuatie tijdens de Grote Patriottische Oorlog als verschillende komische schetsen uit het tochtleven. Het boek is voorzien van een aantal historische foto's. "
 
Fragmenten uit het inleidende gedeelte 'In plaats van een voorwoord':
'Als er een record was voor het hoogste aantal misdaden in de sport, dan zou het hoogstwaarschijnlijk van Cooperman zijn. Het gaat niet zozeer om het aantal kavels dat hij kocht ...
Zoals het onderzoek van het Sportcomité van de USSR in 1977 aantoonde, waren er veel pogingen om Kupermans tegenstanders om te kopen. Maar de spelers leden het meest onder de omkoping van officials door Cooperman. Sportbestemmingen en de levens van spelers gingen stuk. Dus de sterkste speler van de late jaren 50, M. Korkhov, die de titel van USSR-kampioen tweemaal binnen 3 jaar won en tegelijkertijd de 1e en 2e plaats deelde, werd niet naar de wereldkampioenschappen gestuurd en won zelfs in 1962. de wedstrijd tussen Andreiko en Shchegolev, de sterkste spelers van die tijd, werd niet vrijgegeven voor deelname aan het kandidaatstoernooi ... ”
(Anatoly Gantvarg, 2005)
 
Inhoud.
In plaats van een voorwoord.
Semyon Mikhailovich Korkhov.
Standpunt.
Wolkenkrabbers, wolkenkrabbers, en ik ben zo klein.
Foto's.
Mijn vriend Iser Kuperman.
Mijn geselecteerde partijen.
Match toernooi van drie.
Oorlog.
Geheugen.
Oekraïne is onafhankelijk.
Triviale verhalen.
Het voor de hand liggende is het ongelooflijke.
Op een trainingskamp in Stayki.
De geneugten en frustraties van analyse.
Ik ving.
Het boek bevat 38 geselecteerde partijen en fragmenten van partijen van grootmeester Mikhail Korkhov, evenals 11 partijen van het match-toernooi van drie (Korkhov, Andreiko, Shchegolev).
Het boek "Checkers Saga" (Mikhail Korkhov) - interessante verhalen over de vorming van schaak- en damssport in Odessa, over de relatie met toonaangevende atleten (allereerst met I. Kuperman), evenals geselecteerde spellen van de grootmeester, analyse van posities en openingsopties.