MarktPlaza

Daimler Sovereign - 3.6 Valt in overgangsregeling voor oldtimers, wegenbelasting €125,- per JAAR

500x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Zeldzaam mooie Daimler XJ6 3.6 6 cilinders in concoursstaat. Compleet roestvrij. Waarbij je kunt kiezen voor rijden in de overgangsregeling voor oldtimers en maar €125,- per jaar wegenbelasting betaald.
Ik heb hem 2 jaar als liefhebber gereden (totaal 8000 km) en na genoeg alle mankementen verholpen. De meeste reparaties zijn door de garage en specialisten uitgevoerd.
Alles werkt, alles klopt en is uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik.
De auto is 2 jaar geleden uit Zwitserland geïmporteerd. De uitzonderlijk lage kilometerstand is dubbel gedocumenteerd. Ten eerste zijn er de onderhoudsboekjes waar de jaarlijkse onderhoudsbeurten en kilometerstanden in staan. (tussen 1997 en 2017 is er maar 300 kilometer per jaar mee gereden terwijl wel elk jaar de onderhoudsbeurten keurig zijn uitgevoerd) En ten tweede is er het Zwitserse Abgaswartungsheft, een Zwitserse jaarlijkse verplichte keuring waarbij uitlaatgassen gemeten worden. In dit document staan opnieuw alle kilometerstanden per keuringsdatum genoteerd. Dus de historie is zeer zorgvuldig en compleet gedocumenteerd en klopt als een Zwitsers uurwerk.
De kleur van de lak is uni-zwart. Tijdloos en zonder metallic dus. Lakwerk is in zeer goede staat en professioneel op hoogglans gepolijst. Beschermd met 2 lagen duurzame Swissvax wax type Onyx. Dit haalt de diepte van de lakkleur nog meer op en zorgt ervoor dat de auto een serieus wow effect oproept als je ernaast staat. Chroom en rubbers zijn in goede staat. Banden hebben 5 mm rondom.
In het interieur is het licht grijze Conolly leer nagenoeg perfect. Het burlwood houtwerk is in zeer goede staat. Leer is geconditioneerd met Swissvax leather milk en het houtwerk is beschermd met Swissvax woodpolish.
Afgelopen voorjaar heb ik er een nieuwe hemel in laten zetten bij een gerenommeerd auto stofferingsbedrijf. En is de airco gereviseerd en bijgevuld door een specialist.
Alle facturen worden bijgeleverd.
De combinatie van het midnight black lakwerk aan de buiten kant samen met het licht grijze lederen interieur, maken dat deze auto een tijdloze, neutrale uitstraling heeft. Die over 30 jaar nog steeds mooi is.
Deze auto moet gezien worden! En is ongetwijfeld een van de mooiste en beste exemplaren op de markt. Vraagprijs is onderhandelbaar. Biedingen die ver uit de richting liggen worden niet serieus genomen. Bel of stuur een bericht voor een afspraak of een bezichtiging. Ik beantwoord graag al uw vragen en laat u nog liever deze auto zien tijdens een bezichtiging of proefrit.