MarktPlaza

Cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw - Bouman

22x bekeken
25 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden
Verzendkosten
€ 6,45

Omschrijving

Hardcover gebonden met licht beschadigde stofomslag, uitgave 1977, 226 blz. met een paar zwart/wit foto's. Boek is in goede staat. Boek past niet door de brievenbus. Verzendkosten (€ 6,45 bezorging thuis OF € 5,45 ophalen DHL-punt) zijn voor de koper. [D7]

Prof.dr. P.J. Bouman geeft een balans of liever een overzicht van ruim zestig jaar twintigste-eeuwse geschiedenis, gezien in vogelvlucht. Met bekwame hand ontwerpt hij een beeld dat even dynamisch is als de tijd die erdoor wordt opgeroepen. Het verhaal begint bij de wereldtentoonstelling van Parijs in 1900.
Het toont het onvermoeide streven van de mensheid naar het behoud van de geestelijke waarden, met in de zestig jaar die de auteur beschrijft drie stadia van culturele opbouw; deze ging door ondanks de destructieve onderbrekingen van de twee wereldoorlogen.
Uit de inhoud: Rondom de eeuwwisseling: La belle époque, wetenschap en techniek, naturalistische kunst, expressionisme, WO I – De jaren twintig: de ‘sfeer’ van het tijdperk – De jaren dertig: een harde tijd, het menselijk lot, kunst in het defensief, WO II – De tijd na 1945: van protest tot wantrouwen, kerk en geloof.

Verzending:
Verzending vindt plaats van dinsdag tot en met zaterdag.

Voor het verzendtarief van dit boek (€ 6,45 bezorging thuis of € 5,45 ophalen bij DHL-ServicePoint bij u in de buurt) heeft u de mogelijkheid meerdere boeken uit te zoeken (max. 10 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm).

Het verzendtarief voor België van dit boek bedraagt € 10 bezorging thuis of € 9,50 ophalen bij een DPD-Pickup parcelshop bij u in de buurt. Voor dit tarief heeft u de mogelijkheid meerdere boeken uit te zoeken (max. 1 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm.)

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties