Cuberdon, een neus voor gastronomie
Kenmerken
- Conditie
- Gebruikt
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
Cuberdon, een neus voor gastronomie
Auteur: Annick Vansevenant
Uitgever: Stichting Kunstboek
Hardcover
118 pagina's
2011
23x23 cm
Inhoud:
Vooral bekend om hun iconische cuberdon, ‘neuzeke’ of ‘tsoepke’, behoort Confiserie Geldhof zonder twijfel tot het meest gekoesterde Vlaamse culinaire erfgoed. Toen Antoine Geldhof als veertienjarige het negentiende eeuwse geheime recept van de cuberdons meekreeg van de kleinzoon van de uitvinder, kon die onmogelijk vermoeden dat het donkerrode kegelvormige snoepje met de onweerstaanbaar vulling van smeuïge frambozenstroop en Arabische gom, ook vandaag nog in de smaak zou vallen. Sinds de erkenning van de cuberdon als streekproduct is er zelfs sprake van een heuse cuberdonhype en kan de kleinschalige Eeklose confiserie de vraag naar neuzen en afgeleide producten amper bijhouden. Alle reden dus om de rode feestneus op te zetten en dit snoepje samen de geschiedenis van familiebedrijf Geldhof in een boek te vereeuwigen.
Verzending kilopost zit in de prijs voor Belgie inbegrepen
Ik doe enkel verzending.