Cruickshank's Water-Colours 1903 Grego - Oliver Twist

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 623x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hardcover. Grego, Joseph (introduction). Cruikshanks Water-Colours. London: A.&C. Black, MCMIII (1903). xxviii+(ii)+325+(1) blz. Art Nouveau bandtekening met letters op band in goudopdruk. Band met wat slijtageplekjes zoals te verwachten voor een antiek boek. Boekblok in goede staat voor leeftijd. Formaat circa 23 x 16 cm en bijna 4,5 cm dik. Boek is compleet: tekst en alle illustraties aanwezig. Voorin boek een lijst van alle illustraties, allen aanwezig. Eén plaat in zwart-wit, de rest in kleur (voorzien van beschermend semitransparant papier en aan achterzijde niet bedrukt en niet in paginering meegenomen). Boek opgedeeld in:

Oliver Twist: The adventures of a parish orphan door Charles Dickens met 27 illustraties in kleur
The Misers Daughter: A tale of the year 1744 door William Harrison Ainsworth met 20 illustraties in kleur
History of the Irish Rebellion in 1798 and Emmetts Insurrection in 1803 door W.H. Maxwell met 1 illustratie in zwart-wit en 20 platen in kleur

In het boek staan stukken uit Oliver Twist, het verhaal is echter niet compleet weergegeven. Hetzelfde zal dus waarschijnlijk het geval zijn voor de andere twee delen. Aangezien de schrijver Grego een vermaard expert en verzamelaar was van het werk van de kunstenaar George Cruikshank (1792-1878) was hij bij het maken van dit boek meer geïnteresseerd in het werk van deze kunstenaar dan het weergeven van de drie in het boek deels opgenomen werken. Grego had een nogal ambivalente houding voor wat betreft de ontstaansgeschiedenis van de eerste twee werken waarbij hij soms leek aan te geven dat het werk van Cruickshank voor de geschreven werken was ontstaan. Negentiende Eeuw Illustrator Engeland. Referentienummer 9552.

90 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 4,75 euro naar een afhaalpunt (DPD) of 6,95 euro met Postnl (bezorging aan huis). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.
 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.