MarktPlaza

Cristina Garcia - Dubbelroman: Cubaanse Dromen / De Zusters Agüero

58x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

560 pagina's = pakketpost

Cubaanse Dromen

Vanaf haar veranda bewaakt grootmoeder Celia del Pino een stuk-je Varkensbaai tegen een mogelijke invasie. Haar ene dochter bevecht met zwarte magie de waanzin; haar andere dochter is naar New York geëmigreerd.
Cubaanse dromen is een magistrale roman over de verbondenheid tussen deze vrouwen, hun frustraties hun verlangens.

Familieroman die zich afspeelt op Cuba en onder naar de VS uitgeweken Cubanen tussen 1972 en 1980, met flashbacks naar de jaren vijftig. Het verhaal concentreert zich op de levens van drie generaties vrouwen in wie de veelbewogen Cubaanse geschiedenis van die periode is samengebald: de moeder die op Cuba is blijven wonen en het Castro-regime aanhangt, haar ziekelijke dochter die steun vindt bij de Afro-Cubaanse religie, haar oudste dochter, uitgeweken naar de VS en fervent anti-communiste en diens tiener-dochter die droomt van terugkeer naar haar grootmoeder op Cuba. Emoties, passie, politiek en humor zijn knap en meeslepend met elkaar verweven op een manier die doet denken aan de romans van Isabel Allende. De schrijfster, een nieuwe ster aan het firmament van de Latijnsamerikaanse letterkunde, werd op Cuba geboren in 1959. In 1961 vertrok zij met haar ouders naar de VS. Deze roman is haar debuut en trok meteen veel aandacht.

De Zusters Aguero

Twee Cubaanse zusters, die een zeer verschillend leven leiden - de een in Amerika, de ander in Cuba, ontmoeten elkaar na 30 jaar in Miami en hier vertellen ze wat er in werkelijkheid met hun moeder is gebeurd.