Corrie ten Boom
-Gevangene en toch .....
- herinneringen uit Scheveningen, Vught en Ravensbrück.
- 28 februari 1944. De Duitse SD valt het huis van de familie Ten Boom binnen, omdat zij Joden en andere vervolgden onderdak bieden. Ruim 30 mensen worden gearresteerd, waaronder vader Casper en zijn dochters Betsie en Corrie. Vader ten Boom overlijdt na 10 dagen gevangenschap in Scheveningen. Betsie en Corrie brengen maanden door in de gevangenis te Scheveningen, kamp Vught en concentratiekamp Ravensbrück. Betsie overleeft dit concentratiekamp niet, maar Corrie wordt vrijgelaten en schrijft over de eerste oorlogsjaren, het verzet en de ontberingen in gevangenschap het boek Gevangene en toch..., dat al in 1945 voor het eerst wordt uitgegeven. Ondanks alle wreedheden die zij heeft moeten ondergaan, getuigt zij van Gods liefde in Christus. Jezus is Overwinnaar, ook over moeilijkheden. 'Het lezen van Gevangene en toch... is een 'must' voor alle gelovigen. Het boek weerspiegelt het grote vertrouwen en geloof in Christus van Corrie ten Boom, ondanks alle ontberingen die zij moest ondergaan.'
- Corrie ten Boom, overleden in 1983, leefde in Haarlem, waar nu het Corrie ten Boomhuis staat met een expositieruimte. Na de Tweede Wereldoorlog reisde zij door de gehele wereld om het evangelie te brengen. Ds. G. van Goch is hervormd predikant te Huizen. Dr. M.J. Paul is docent Oude Testament aan de Christelijke Hogeschool Ede en buitengewoon hoogleraar in Heverlee (België).
Nederlands
Paperback
9789059990890
Druk: 4/ 1975
7,50-
Corrie ten Boom - De Schuilplaats
- Corrie ten Boom is een verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog. Deze horlogemaakster uit Haarlem overleefde het concentratiekamp Ravensbrück en keerde op 53-jarige leeftijd naar Nederland terug, kort voor de Bevrijding.
Zij en haar familie riskeerden tijdens de oorlog hun leven om Joden en verzetsmensen uit handen van de Duitsers te houden. Maar door verraad werden ze zelf gearresteerd en naar concentratiekampen gestuurd. Alleen Corrie kwam daaruit levend terug, maar zij was niet verbitterd. Zij reisde ruim dertig jaar lang de wereld over om een boodschap van vergeving en hoop te brengen. Er is geen put zo diep, of Gods liefde is nog dieper, zei ze. Zijn trouw hield haar op de been.
In De Schuilplaats vertelt Corrie ten Boom hoe zij en haar familie ertoe kwamen om Joden in hun kleine stadshuis te laten onderduiken. Een adembenemend verhaal.
Een blijvende internationale bestseller, waarvan ook een film is gemaakt.- Corrie ten Boom, overleden in 1983, leefde in Haarlem, waar nu het Corrie ten Boomhuis staat met een expositieruimte. Na de Tweede Wereldoorlog reisde zij door de gehele wereld om het evangelie te brengen. Ds. G. van Goch is hervormd predikant te Huizen. Dr. M.J. Paul is docent Oude Testament aan de Christelijke Hogeschool Ede en buitengewoon hoogleraar in Heverlee (België).
- Nederlands, Paperback
- Druk: 6/ 1975
-- De schuilplaats - geen druk vermeld
- 6,50
- Druk: 6/ 1975, speciale M.S. "logos"editie van operatie mobilisatie. Gesubsidieerde verspreidingsuitgave in samenwerking met : uitgeverij>- 10,-