MarktPlaza

Corine Hartman - Open Einde

79x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

384 pagina's

Corine Hartman (1964) werkte als zelfstandig tekstschrijver en vormgever en heeft inmiddels vijftien thrillers op haar naam staan. Hartmans boeken worden geroemd om de keiharde actie en de fascinerende personages. Ze werd diverse malen genomineerd voor De Gouden Strop en won meerdere Crimezone Awards

Inspecteur Nelleke de Winter moet alle zeilen bijzetten na de dood van Berend Bouwmeester, eigenaar van een restauratiebedrijf in Bredevoort. De inwoners van het voor toeristen zo gemoedelijke boekenstadje zijn allebehalve toeschietelijk en tijdens het onderzoek stuit Nelleke op een oud mysterie. Een geheim dat alles te maken heeft met een lijk dat lang geleden werd opgevist uit de Slingeplas.

Onno Bruggeling, eigenaar van een antiquariaat, is een van de verdachten. Hij lijkt bovendien een grote aversie te hebben tegen Berends vrouw Anne-Wil, omdat zij midden tussen de antiquariaten een winkel in nieuwe boeken begint.

Laat Nellekes intuitie haar ditmaal in de steek? Ze vreest het ergste, want ze is afgeleid door de zoektocht naar Suzan. Het lijkt erop dat ze haar dochter na eenentwintig jaar in haar armen kan sluiten, maar de vraag is of de prijs daarvan niet te hoog zal zijn. Onmenselijk hoog...

In het stadje Bredevoort wordt een aannemer dood aangetroffen bij renovatiewerkzaamheden van zijn eigen huis. Is hij van een hogere etage gevallen of geduwd? Inspecteur Nelleke de Winter onderzoekt de zaak. In haar priveleven deelt ze het huis met haar man en zijn drie dochters. Haar eigen dochtertje is op driejarige leeftijd, meer dan twintig jaar geleden, ontvoerd. Er lijken nieuwe sporen in de zaak gevonden te zijn, die mogelijk leiden tot een hereniging. Onderhoudende detective, de derde met de hoofdpersoon Nelleke de Winter. Maar schrijfster haalt wel erg veel overhoop in een plot. Zelfstandig te lezen, hoewel de roman refereert aan vorige boeken. Een aardig onderdeel is de Nederlandse setting van het boekenstadje Bredevoort en omgeving. Hartman schrijft ook reclameteksten en scenario's. Pocketeditie, zeer kleine druk.