Cook & chemist, Eke Marien, Jan Groenewold
Kenmerken
- Conditie
- Gebruikt
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
Cook & chemist, Eke Marien, Jan Groenewold, onder redactie van Bas Husslage, uitg. karakter, 2007, 144 blz. 22,5x22,5 cm, harde kaft, uit bib. met rugnr. stempels, cijfers en stickers, boek zelf gelamineerd
Smakelijke experimenten uit de moleculaire keuken voor iedere kookliefhebber
Inhoud:
Moleculair koken is een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten. Voorbeelden van moleculair koken zijn 'frituren' in stikstof en het op lage temperatuur garen van voedsel.
Deze trend is te vertalen naar een manier van koken die ook thuis in de keuken toepasbaar is. Als je weet waarom je een bepaalde handeling in de keuken verricht, krijg je meer inzicht in het kookproces. Waarom moet de bouillon beetje voor beetje bij risotto gevoegd worden en n...