MarktPlaza

Consequences Of War ( 4 DVD) Nieuw/Gesealed

64x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Consequences Of War  ( 4 DVD)  Nieuw/Gesealed

BCZ/H

645:00 minuten

Oorlogen brengen ontelbare verhalen voort. Verhalen over heldenmoed, oorlogs­strategie en intrige. Maar ook verhalen over gruwelijke oorlogsmisdaden en over gewone mensen die in ongelofelijke situaties verzeild raakten. In deze box zijn vier verhalen bij elkaar gebracht die in beeld brengen welke verregaande gevolgen de Tweede Wereldoorlog en de Koude oorlog hebben gehad. Twee van de films, Das Leben der Anderen en Die Fälscher hebben een Oscar voor Beste niet-Engelstalige productie gewonnen.

- Das leben der anderen
- John Rabe
- Hannah Arendt
- Die Fälscher

Das leben der anderen

Acteurs: Charly Hübner Ulrich Mühe  Ulrich Tukur Sebastian Koch  Martina Gedeck Thomas Thieme
Regisseur: Florian Henckel von Donnersmarck

132:00 minuten

Oost Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onderdrukt door de Oost-Duitse geheime politie (Stasi). De Stasi wordt alom gezien als een van de meest effectieve inlichtingendiensten ter wereld. Het doel van de Stasi: alles te weten komen. De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck), zijn sterren in de DDR. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler (Ulrich Mühe), alias HGW XX/7, opdracht de twee af te luisteren. Boven hun appartement, op zolder, luistert hij dag en nacht hun leven af. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, des te meer moeite heeft hij zijn loyaliteit aan de staat te behouden.

Beeld: 16:9 Anamorphic


Geluid: Dolby Digital 5.1


Ondertiteling: Frans, Nederlands


Taal: Duits


John Rabe

Acteurs: Daniel Bruhl Jingchu Zhang Dagmar Manzel  Ulrich Tukur  Steve Buscemi
Regisseur: Florian Gallenberger

134:00 minuten

In 1937 wordt Nanking aangevallen en overgenomen door het Japanse keizerlijke leger. Een grootschalige massamoord volgt. John Rabe, baas van een grote fabriek, weet echter met enkele andere buitenlanders een beschermde zone voor burgers op te richten, waardoor duizenden mensen de dood ontlopen.

John Rabe is een meeslepend drama, waarin de krankzinnigheid van oorlog en de heldenmoed van een enkeling centraal staan. Oscar winnaar Florian Gallenberger verfilmde het waargebeurde verhaal van de Duitse zakenman John Rabe die tijdens de Japanse bezetting van Nanking het leven van meer dan tweehonderduizend Chinezen redde.

*Hannah Arendt

*
109:00 minuten

Acteurs: Michael Degen Julia Jentsch Axel Milberg Janet McTeer Ulrich Noethen    Barbara Sukowa
Regisseur: Margarethe von Trotta

Hannah Arendt (Barbara Sukowa) vlucht in 1933 voor de nazi's. Via Frankrijk komt ze in 1941 terecht in de VS. Ze gaat werken als journalist en docent. In 1951 verkrijgt zij het Amerikaanse staatsburgerschap. Als Israël de beruchte nazi Adolf Eichmann oppakt en gaat berechten, wordt zij door The New Yorker gevraagd om het berechten, wordt zij door The New Yorker gevraagd om het proces in Jeruzalem te verslaan. De resultaten van haar bevindingen vat zij samen in het boek "Eichmann In Jeruzalem - De banaliteit van het kwaad'. Ze maakt daarmee een enorme controverse los.

*Die Fälscher

*
98:00 minuten

Acteurs: Sebastian Urzendowsky Andreas Schmidt Tilo Prückner Lenn Kudrjawizki August Zirner  Lenn Kudrjawizki  Martin Brambach
Regisseur: Stefan Ruzowitzky

Salomon Sorowitsch is een meestervervalser en leidt een luxueus leventje in Berlijn. Tot hij wordt gearresteerd en in een concentratiekamp belandt. Daar krijgt hij een bijzondere opdracht. Sorowitsch moet voor de Duitse onderdrukkers de dollar en het pond vervalsen. Met als doel: de economie van de geallieerden ondermijnen - een bizarre strategie die net voor het einde van het Nazi-regime bedacht werd. Als hij faalt, staat hem de dood te wachten.

Die Fälscher is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de grootste vervalsingsoperatie uit de geschiedenis door de Nazi's in 1936, en werd bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties