MarktPlaza

Commer Driver's Handbook S2, S3, S4 Ton "Superpoise' models

5x bekeken
11 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden
Verzendkosten
€ 0,01

Omschrijving

Kartonnen cover, uitgave jaren '50, 89 blz. met zwart/wit afbeeldingen en tekeningetjes. Alle bijlagen zijn aanwezig. Boekje is in goede staat. Verzendkosten NL zijn bij de prijs inbegrepen. [A]

Commercial Cars Limited werd in 1905 in Zuid-Londen opgericht en het jaar daarop gevestigd als fabrikant van bedrijfsvoertuigen in de nieuwe fabriek in Luton. Het verwierf pas in 1926 de inmiddels bekende naam ‘Commer’ toen Humber de macht overnam. Twee jaar later sloot Humber/Commer zich aan bij Hillman in het snel groeiende imperium van Rootes, waarbij de overname de intrede van de groep op de markt voor bedrijfsvoertuigen markeerde. Onder leiding van Rootes werd het Commer-assortiment gerationaliseerd en gemoderniseerd, waarbij het chassis, de motoren en het onderstel van kleinere modellen werden gedeeld met de personenauto's van Rootes, en in 1932 werd het bedrijf de eerste in Groot-Brittannië die dieselmotoren als optie aanbood. In 1939 werd het ‘Q Superpoise’-chassis geïntroduceerd en dit zou na de oorlog, licht herzien, opnieuw naar voren komen als de basis van Commer’s serie met gemiddelde capaciteit (15/25cwt). Aangedreven door de 2,0-liter viercilinder zijklepmotor van de Humber Hawk, werd de ‘Q’ in 1949 opnieuw vormgegeven in de trant van de hedendaagse Humber-auto’s als de ‘S’-serie. De daaropvolgende ‘A’-serie – geïntroduceerd in 1953 – verschilde alleen door de gesynchroniseerde versnellingsbak en de aanwezigheid van zijruiten (...)

Voor inhoud zie foto's.

Verzending:
Verzending zal plaatsvinden van dinsdag tot en met zaterdag.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

P.S. In het belang van beide partijen (koper/verkoper) worden al mijn boeken als brievenbuspakje met track & trace verzonden. Op deze manier kunnen er geen misverstanden ontstaan aangaande het versturen als wel het ontvangen van de zending.