MarktPlaza

COLUMBIA - Pamela Jekel (2 uitgaves) - AFGEPRIJSD

116x bekeken
13 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

COLUMBIA - Pamela Jekel
Historische roman
De Kern 1986 (357 blz)
Gebonden met stofomslag (donkere omslag)
In goede staat
€ 4,95 NU VOOR € 3,95
Verzenden kosten koper: Pakket 
ISBN: 9789032502720

OF:

COLUMBIA - Pamela Jekel 
Historische roman 
Vbk Media 1986 (357 blz)
Gebonden met stofomslag (witte omslag)
In goede staat
€ 4,95 NU VOOR € 3,95
Verzenden kosten koper: Pakket 
ISBN: 9789032503284 
 
Een indrukwekkende saga in de stijl van James Michener, van de noordwest Pacific, het gebied van de Rocky Mountains en de Columbia rivier.
Columbia is het historisch accurate, caleidoscopische verhaal van helden en schurken en hun dromen van land, goud, zalm, hout en macht. Deze dromen beginnen 9000 jaar geleden als een jagende nomade een mastodont doodt en eindigen bij het archeologische team dat verwoed werkt om de bewijzen van deze jacht op te graven voor het water van de Columbia zal stijgen en de sporen voorgoed zal bedekken.
Daartussen heeft de historica Pamela Jekel een boeiend familieportret geschilderd van vijf generaties. We leren Ilchee kennen, een prinses van de Chinook Indianen, die met de blanke handelaar Duncan McDougal trouwt, haar zoon Caleb, die zijn bruid uit de handen van zijn eigen volk moet redden; Caleb’s zoon Isaac die in de lucratieve houthandel moet ervaren dat het lot sterker is dan macht; Ning Ho, Isaacs Chinese maitresse, die alles van plezier weet, maar hem nog meer over het leven leert; Will, die zijn vader weerstaat en zijn leven wijdt aan de bouw van de machtige Grand Coulee Dam; en Leona, Wills vrouw, die een geheim met zich meedraagt dat de familie dreigt te vernietigen.
Columbia is een grootse historische avonturenroman die van begin tot eind weet te boeien.