MarktPlaza

Clara Nordstrom - Een vrouw als Bengta

74x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Clara Nordstrom - Een vrouw als Bengta
Spiegelserie
Nv gebr. Zomer & Keuning uitgeversmij
253 pag.
harde kaft
enkele stempels voor en achter in het boek
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Toen dokter Sven Grahne zich voor hulp op zijn boerderij tot de volkshogeschool wendde, werd de zweedse boerendochter Bengta opgedragen de leiding v an het bedrijf op zich te nemen.
Bengta is een zeer bijzondere jonge vrouw, scherp van geest, vakkundig en energiek. Zij treedt vastberaden op, doch geheel haar wezen wordt door leifde tot de medemens gekenmerkt. Terwijl de dokter zijn patieënten in Smäland bjstaat, maakt Bengta, zijn 'rentmeesteres', met wie hij al spoedig trouwt, van zijn verwaarloosde hoeve een ware modelboerderij.
Als dokter Grahne zich later in een provinciestad vestigt, moet Bengta haar zo geliefde boerenwerk opgeven. In de stad kan zij moeilijk aarden de oplossing komt wanneer zij een boerderijtje aan de rand van de stad mag kopen en beheren. Terwijl de dokter - een prachtfiguur! - zich aan t.b.c.-onderzoekingen wijdt, redt Bengta, door nieuwe methoden van melkwinnig toe te passen, vele tuberculeuze kinderen het leven. En dan oogst deze wakkere vrouw - wier doen en laten door haar omgeving steeds met argusogen was gadegeslagen - evenals haar man overal dankbare waardering.
Het huwelijk van Sven en Bengta is vol beproevingen en strijd. Op onvergetelijke wijze laat het boek zien hoe de karakters van deze beide sterke mensen uitgroeien en tot rijke ontplooiing komen.
Dit boek is een hooglied op de arbeid, op het beroep van de arts en op het gezinsleven. Maar de roman munt ook uit door voortreffelijke natuur- en milieubeschrijvingen. En aan humor ontbreekt het niet."