Clara Asscher-Pinkhof
Kenmerken
- Conditie
- Niet van toepassing
- Levering
- Ophalen of verzenden
Omschrijving
Clara Asscher-Pinkhof
- -Sterrekinderen
- Clara Asscher-Pinkhof (1896-1984) was nog geen dertig toen ze als weduwe achterbleef met zes kinderen. Ze verdiende de kost met het geven van lezingen en cursussen. Ook publiceerde ze kinderverhalen en boeken. Tijdens de Duitse overheersing kwam ze terecht in de concentratiekampen Westerbork en Bergen-Belsen. Als door een wonder overleefde ze de oorlog: ze werd ze uitgewisseld tegen Duitse gevangenen en ging naar Palestina. In Sterrekinderen (1945) beschrijft ze de gebeurtenissen vanuit het perspectief van kinderen.
- 7,75
- De danseres zonder benen - Clara Asscher-Pinkhof
- Clara Asscher-Pinkhof (1896-1984) was nog geen dertig toen ze als weduwe achterbleef met zes kinderen. Ze verdiende de kost met het geven van lezingen en cursussen. Ook publiceerde ze kinderverhalen en boeken. Tijdens de Duitse overheersing kwam ze terecht in de concentratiekampen Westerbork en Bergen-Belsen. Als door een wonder overleefde ze de oorlog: ze werd ze uitgewisseld tegen Duitse gevangenen en ging naar Palestina. In Sterrekinderen (1945) beschrijft ze de gebeurtenissen vanuit het perspectief van kinderen. In 1966 publiceerde ze haar indrukwekkende levensverhaal onder de titel Danseres zonder benen. Op bol.com vind je alle boeken van Clara Asscher-Pinkhof. Alles van Clara Asscher-PinkhofToon minderSamenvattingDe Danseres zonder benen roept de droom op van lang geleden. Een droom waarin de schrijfster een danseres zag die met haar hele wezen de dans uitdrukte, maar bij wie het belangrijkste instrument, de benen, ontbrak.
Ze ziet zichzelf als deze danseres: toen haar man op jonge leeftijd stierf, werd haar het belangrijkste instrument om zichzelf te uiten in haar leven ontnomen.
Haar oorspronkelijke leed wordt, in de tijd van de Tweede Wereldoorlog, verweven met het leed dat over alle Nederlandse Joden kwam.
Met haar lotgenoten droeg ze de Jodenster, werd ze weggevoerd naar de kampen van de vijand. Als door een wonder bevrijd, bereikte ze Israël, waar dit boek geboren is.
Een aangrijpend boek, dat in de naoorlogse literatuur op eenzame hoogte staat. , 7,50