MarktPlaza

Chriet Titulaer: DE MENS EN HET WEER

230x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Het fenomeen weer is meer dan een lekker zonnetje, een plensbui, of schaatsen op de gracht. Met behulp van anekdotische verhalen, zorgvuldig gerangschikte gegevens, uitgebalanceerd cijfermaterialen meer dan 350 verrassende foto's maakt Chriet Titulaer alle facetten van het weer toegankelijk. Hij gaat in op de weerkunde, hij zoekt extremen, hij besteedt aandacht aan weer en veiligheden weer en economie, hij behandelt zelfs lichtvoetige onderwerpen als windwijzers, duiven, wadlopen, fotografie, kunst en humeur.

Veiligheid
Weer en verkeer, Weer en luchtvaart, schepen en booreilanden, Stormweer en dijkdoorbraken, Stormweer en drenkelingen, Storm boven land, Blikseminslag, Regenval en overstromingen, Sneeuwval en lawines.

Economie
Weer en werkgelegenheid, De regenverzekering, Weer en bouwnijverheid, Weer en tuinbouw, weer en landbouw, nachtvorstgevaar, Drinkwatervoorziening, Weer en energie, weer en reclame, weer en kleding, weer en transport.

Wonen, werken en recreatie
Weer en woning, Wijzers van de wind, weer en sport, weer als inspiratiebrond, humeur en gezondheid, windmolens, weer als spelbreker, weer en fotografie, weer en boek, duivenvluchten, strandweer en wadlopen, thermiek: zwevend op de lucht, zeilweer, weer in de straat, weer en oorlog.

Weerkunde
Boven de wolken, windkracht, wolkenformaties, wolken en mist, rijp en sneeuw, regen, de regenboog, hagel bliksem, tornado's, tropische cyclonen, weersbeïnvloeding, weer en luchtverontreiniging, klimaat en klimaatschommelingen, de kleine IJstijd.

Het weerbedrijf
Het maken van het weerbericht, het K(N)MI, in de weertuin van het KNMI en KMI, met het oog op het weer, radiosonde en radar, meten in uithoeken, satellietfoto's, weersatellieten, het uitwisselen van weergegevens, de weerkaart, het wereldweerbedrijf, de computer in het weerbedrijf, de maandverwachting

Amateurweerkunde
Weeramateurs, Zelf wolkenfoto's opvangen, Weer op postzegels, Is volksgeloof waar?, weerprofeten, volkswijsheid.

152 pagina's

Verzendkosten 3,65 Euro

Kijk ook eens bij mijn andere advertenties om verzending te combineren.

Verzending tot 10 kilo al mogelijk vanaf 5 euro.