MarktPlaza

Chocolat. van Joanne Harris

37x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Schrijfster Joanne Harris.

Tweede druk, februari 2002, 368 pagina´s, gebonden met stofomslag, grootte is 13 x 18,5 x 3,5 cm (bxhxd), gewicht is 481 gram, tweedehands, in goede staat. 

Waar het boek over gaat:

Wanneer Vianne Rocher met haar zesjarige dochtertje Anouk in Lansquenet-sous-Tannes neerstrijkt, lijken magische krachten in het kleine Zuid-Franse dorp tot leven te komen.
Op Aswoensdag opent ze, pal tegenover de kerk, haar chocolaterie-tot woede en afkeuring van de starre dorpspastoor Francis Reynaud. Met lede ogen moet hij toezien hoe Vianne uitgerekend in de vaste tijd zijn parochianen verleidt met haar onweerstaanbare chocoladecreaties en haar warme persoonlijkheid. Door haar uitzonderlijke vermogen de persoonlijke smaken en behoeften van haar klanten te kennen, sluit Vianne al snel vriendschap met de eenzame Guillaume, de tachtigjarige eigenzinnige Armande Voizin, kleptomane Joséphine Muscat en de met de woonbootbewoners die zijn afgemeerd aan de oever van de Tannes.
Wanneer Vianne aankondigt met Pasen een chocoladefestival te organiseren, raakt père Reynaud buiten zichzelf en stevent de strijd tussen de tegengestelde krachten die het dorp in hun greep houden onomkeerbaar op dramatische hoogtepunt af...