CHOCOLADE
Kenmerken
- Conditie
- Nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
Victoire Paluel-Marmont
- DE GEHEIMEN VAN DE PATISSIER
HARDCOVER, SPLINTERNIEUWE STAAT.
111 pagina's
Bakken en koken met chocolade luistert nauw, chocolade is uiterst temperatuurgevoelig: er kan veel misgaan. Daarom is kennis van bakprocessen essentieel voor een goed resultaat. De auteur studeerde biochemie, is geinteresseerd in moleculaire gastronomie en chocoladefanaat. In dit informatieve bakboek besteedt zij dus veel aandacht aan de samenstelling van pure, melk- en witte chocolade, geeft informatie over eieren, meelsoorten, de soorten suiker, invloeden van gist en bakpoeders, over baktechnieken (soorten ovens, materiaal van bakvormen); allemaal van belang voor een goed resultaat. Hierna zo'n zeventien recepten voor chocoladegebak als biscuitgebak, cake, brownies, fudge, cakejes, truffel, parfait enz. De recepten zijn helder gestructureerd met stap voor stap aanwijzingen, aandacht voor specifieke, vaak praktische zaken en bij elk recept een aantrekkelijke gerechtfoto. Achterin een vergelijkingstabel van de recepten voor chocoladegebak, een woordenlijst en een zeer beknopte bibliografie.