China - Authentieke Schotels Uit Het Verre Oosten (Hardcover/Gebonden )
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
Bevat authentieke recepten voor de populairste Chinese specialiteiten- loempia's met munt, knapperige aromatische eend en roergebakken rundvlees met sinaasappel en gember - en nog veel meer. Alles wat u moet weten over kooktechnieken, kookgerei en ingrediƫnten. Bij elk recept staan stap voor stap illustraties van de belangrijkste technieken en een prachtige kleuren foto van het voltooide gerecht. In dit fraaie boek worden in woord en beeld gerechten gepresenteerd, die uit verschillende delen van China afkomstig zijn. De Chinese keuken wordt gekenmerkt door een harmonieus samengaan van kleur, aroma, smaak en textuur. De voorbereidingen zijn tijdrovend, alle ingrediƫnten moeten in uniforme maten en vormen (plakjes, reepjes en blokjes) worden gesneden. Elk recept van voorgerecht tot en met dessert beslaat twee bladzijden, op de linker de benodigdheden en een puntsgewijze bereiding vergezeld van instructieve foto's, op de rechter een foto van het eindproduct. De Engelse titel luidt vertaald 'Klassiek Chinees', en zo zijn de gerechten dan ook, klassiek, daardoor bekend en daardoor ook in andere kookboeken genoemd. Het boek is mooi uitgegeven, vertaald door Kim MacLean (kookrubriek NRC Handelsblad), en goed voor de Nederlandse markt bewerkt. Op de harde kaft een schotel met kleine loempia's.