MarktPlaza

Charlie Chaplin - Modern Times (2 DVD)

17x bekeken
27 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Charlie Chaplin  - Modern Times  (2 DVD)

BCZ

Acteurs: Charlie Chaplin Chester Conklin Charles Chaplin Tiny Sandford Hank Mann  Henry Bergman
Regisseur: Charles Chaplin

  • Speelduur: 217:00 minuten

Mens tegen machine! Een gevecht waarbij elke humorliefhebber als winnaar uit het strijdperk treedt. In deze film, die in 1998 door het American Film Institute opgenomen werd in zijn Top-100 American Films, krijgt Charlie Chaplins Tramp-figuur het aan de stok met de lopende band en de prikklok. In deze fabriek verslindt een machine niet alleen de arbeiders met huid en haar, zelfs de lunchpauze blijkt niet veilig voor deze geautomatiseerde veelvraat. Wanneer de Little Tramp terug op straat belandt, gaat hij samen met een straatmeisje (Paulette Goddard) op zoek naar een betere toekomst en een loonbriefje. Hij beproeft - tevergeefs - zijn geluk als een rolschaatsende nachtwaker, een zingende ober die een hilarisch nonsenslied ten berde brengt en een bajesklant. Als de Tramp en het meisje ten slotte arm in arm een onzekere toekomst tegemoet wandelen, weten we dat ze noch een betere toekomst, noch een loonbriefje hebben gevonden, maar wel, en veel belangrijker: elkaar. Het tijdsbeeld en de satire van Modern Times blijven tijdloos.

Beeldformaat: 1:33:01
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Roemeens, Arabisch, Bulgaars
Geluidskwaliteit:
Mono - Engels
Mono - Frans
Mono - Italiaans
5.1 Dolby Digital - Engels

DVD extra's:
Biografieën : Inleiding door David Robinson: Chaplins biograaf plaatst de film in zijn historische en cinematografische context.
Bioscooptrailer
Directe scènetoegang
Documentaires : Chaplin Today: Documentaire van Philippe Truffault met bijdragen van Luc en Jean-Pierre Dardenne. Por primera vez / For The First Time: Korte Cubaanse documentaire over de reacties van de landbouwers die hun eerste film te zien krijgen dankzij een rondreizende filmoperateur die Modern Times projecteert.
Fotogalerij : 250 setfoto's, weggelaten scènes en voorbereidende schetsen.
Interactieve menus
Muziek clips : Karaoke: Het mysterie van Charlies nonsens-lied onthuld door de Karaoke-versie. Smile, door Liberace (1956): Chaplins bekendste muzikale thema, dat van Modern Times, gezongen door Liberace.
Muziekvideo : Symphony in F (1940): Een promotionele muziekfilm, gemaakt in opdracht van Ford. De montagebanden van Ford vormden de inspiratie voor die in Modern Times.
Overig : Galerij met affiches, Scènes uit andere films van de Chaplin Collection
Weggelaten scènes : De complete versie van Charlies nonsens-lied, inclusief het laatste couplet.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties