MarktPlaza

Charles Palliser - De Quincunx

104x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Charles Palliser - De Quincunx
De erfenis van John Huffam
1991, Prometheus
806 pag., isbn 90 5333 025 9
goede staat met kleine gebruiksspoortjes
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'literatuur/literaire romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Op het Engelse platteland van de negentiende eeuw leidt de kleine John Huffam samen met zijn moeder een geborgen bestaan. Hij wil weten wie zijn vader is, maar zijn moeder vindt hem nog te jong voor de waarheid. Het voorlijke eenzame jongetje blijkt echter oud genoeg om zelf op onderzoek uit te gaan. Hij ontdekt dat zijn moeder in voortdurende angst leeft voor verschillende belagers die hen naar het leven staan. Als Johns nieuwsgierigheid ertoe leidt dat hun vijanden hun verblijfplaats op het spoor komen, vluchten moeder en zoon totaal berooid naar Londen. Daar belanden ze in een steeds verstrikkender web van intriges, teleurstellingen en moord. Uiteindelijk vindt John in het steeds weer opduikende vijfvoudige motief van de quincunx de oplossing van het raadsel dan zijn leven beheerst.
Met de stijlmiddelen van de negentiende-eeuwse roman schildert Charles Palliser een onvergetelijk beeld van het leven van arm en rijk in de beginperiode van de moderne tijd, de overvloed en decqdentie van de burgerij en adel, het rauwe klimaat van de armenwijken in Londen en de benepen Victoriaanse moraal. Een verhaal over recht en onrecht, over klassenpriviileges en gelijkheid.
Charles Palliser doceerde enige jaren literatuurgeschiedenis aan een Schotse universiteit."