MarktPlaza

Cees Zwart: De strategie van de hoop

176x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Cees Zwart: De strategie van de hoop

koerszoeken met integriteit


Sinds 1989 - het jaar van de omwenteling - is veel in de wereld in beweging gekomen. Het neerhalen van de Berlijnse muur kan worden opgevat als een beeld voor de dramatische veranderingen die zich overal voordoen. Voor alles wat gisteren nog waar en terecht leek, blijkt vandaag het tegendeel te gelden. In deze maatschappelijke turbulenties dreigen mensen en instellingen hun koers kwijt te raken. Bij individuen leidt dat vaak tot gevoelens van machteloosheid, bij instellingen tot onzekerheid en onenigheid over het te volgen beleid.

In 'De strategie van de hoop - koerszoeken met integriteit' laat Zwart zien dat turbulentie geen negatieve omstandigheid hoeft te zijn. Om er de vruchten van te plukken is het echter nodig dat er een nieuwe houding ontstaat die wordt gekenmerkt door creatieve wendbaarheid en persoon lijke integri teit. Zwart gaat in zijn betoog in op de actualiteit in de belangrijkste domeinen van de maatschappij, (de economie, de politiek en het cultureel-wetenschappelijke leven) en laat zien dat de vele paradoxen vragen om een nieuwe ethische houding.

Dit boek is een hoopvol pleidooi voor authenticiteit, integriteit en betrokkenheid. Het gaat hierbij niet alleen om hooggestemde idealen, maar vooral om functionele sturingsprincipes die zowel op individueel als op institutioneel en maatschappelijk niveau een concrete betekenis kunnen hebben.


Uitg. Lemniscaat, paperback. In goede, praktisch ongelezen staat.

kstan
antroposofie

P080216