MarktPlaza

Catalogus Omega horloges,2008, incl.prijslijst,167,blz,nieuw

257x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Catalogus Omega horloges.
jaar 2008
Duitstalig
NIEUW
167 blz.
Inclusief prijslijst 

Calalogus van het Zwitserse  luxe en wereldberoemde horlogemerk Omega.
Een merknaam die al vanaf 1848 bestaat en nog steeds tot de beste horlogemerken ter werels bestaat.
Omega  is een prestigieus horlogemerk gevestigd in Zwitserland. Sinds 1998 is het eigendom van de Swatch Group.
Een Omega horloge is een levenslang bezit dat nooit de waarde
verliest en is veelal een erfstuk dat generaties lang wordt doorgegeven.
Het moederbedrijf van Omega, La Generale Watch Co, werd in 1848 opgericht in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland. Louis Brandt assembleerde daar horloges van onderdelen die werden geleverd door lokale ambachtslieden. Hij reisde door Europa om de horloges te verkopen. Nadat Louis Brandt in 1866 overleed, besloten zijn zoons Louis-Paul en Cesar de fabricage van onderdelen en het assembleren tot uurwerk op één plaats te laten doen. Dat gebeurde onder de merknaam 'Omega'. Het leidde tot een horlogefabriek die in 1903, het jaar dat beide broers overleden, negenhonderd mensen in dienst had. Het bedrijf, inmiddels een van de grootste horlogefabrikanten van Zwitserland, werd als 'Omega Watch Co' voortgezet door vier jonge nakomelingen.
Eind jaren 30, begin jaren 40, is het bedrijf actief geweest met de massaproductie van zakhorloges voor militairen van het Derde Rijk. Diverse modellen voor verschillende divisies. Zo had men voor de SS een editie waar ook een koperen box inclusief beeldmerk werd bijgeleverd. Exclusief was het merk destijds nog niet.
Gedurende de daaropvolgende decennia groeide Omega alsmaar door tot het in de jaren 70 de op twee na grootste producent van horloges ter wereld was. Na een aantal moeilijke jaren begin jaren 80 is Omega wederom een bloeiende onderneming.
In 1999 introduceerde Omega als eerste merk in zijn duurste horloges het "coaxiale echappement", een vinding van de Britse horlogebouwer George Daniel. Dat gaf veel minder wrijving en het horloge hoefde daardoor zelden of nooit meer gesmeerd te worden. Het mechanische horloge kreeg zo weer een concurrentiepositie tegenover het kwartshorloge.

Op verzoek worden verdere detailfoto's toezonden.