MarktPlaza

Casa da Aldeia/ vila Verão

184x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Ontspan en relax in Portugese stijl!
Vila Verão bevindt zich op de binnenplaats van een traditioneel Portugese huis uit het jaar 1911.
Authentieke details zoals een waterput, traditionele oven en vloeren zijn bewaard gebleven.
Een oase van rust in Portugese stijl met de kwaliteiten van het dorpsleven.
In de ochtend komt de bakker met vers brood en voor de lunch komt de visboer met verse vis langs voor o.a. de BBQ.
Als u de drukte zoekt bent u binnen 12 minuten in het midden van de stad Faro of ligt u aan het strand.
Casa da Aldeia heeft een prachtig uitzicht over de hele baai van Faro en is daarom bij uitstek ook een goede uitvalbasis voor de hele Algarve.
Algarve ligt letterlijk aan je voeten.

Vila Verão heeft een eigen ingang, terras met zitje, woonkamer met houtkachel, keuken, slaapkamer, badkamer met douche, bad en föhn. In de woonkamer vindt u een luxe slaapbank voor twee extra personen of kinderen. U kunt gebruik maken van gratis wifi.
De keuken is volledig ingericht met een kookplaat, magnetron/oven, keukengerei en een compleet traditioneel Portugees servies.
Bedlinnen, handdoeken en theedoeken zijn voorradig.
Gemeenschappelijk ruimtes zijn o.a. het dakterras, tuin met zwembad en de binnenplaats waar men gebruik kan maken van de BBQ.

De vakantiehuizen zijn apart of gezamenlijk te huren.

Casa da Aldeia is bij uitstek een goede uitvalsbasis voor Faro en de hele Algarve. Op 1 km afstand bevinden zich een supermarkt, restaurants, cafés, postkantoor, bank, kapper en meer voorzieningen.

Het centrum van Faro is binnen 12 minuten bereikbaar. Als u de auto thuis wilt laten: vanaf Santa Bárbara de Nexe rijdt een bus naar Faro. De hele Algarve heeft een prima busnet.

De bruisende stad Faro heeft heel veel te bieden.
- In het centrum ligt de belangrijke kathedraal Se aan het plein Largo da Se.
- Dichtbij de kathedraal ligt het klooster Nossa Senhora da Assuncao, dat tegenwoordig onderdak geeft aan het museum (Museu Municipal / Museu Arqueologico).
- In de kapel van de barokke Igreja do Carmo kerk bevinden zich ruim duizend schedels en beenderen van monniken. Bezienswaardig!
- In het museum Etnografico kunt u oude ambachten, werktuigen, kledendracht, en traditionele woningen bezichtigen. Veel foto's illustreren de vroegere manier van leven.
- Het Museu Maritimo Ramalho Ortigao is het maritiem museum. Er zijn veel schepen uit de tijd van ontdekkingsreizigers.

Uit eten en drinken in Faro is een genot. In het natuurgebied Parque Natural da Ria Formosa worden mosselen en oesters geteeld. Naast verse vis kent het menu in Faro nog meer heerlijkheden zoals lam, kip en de plaatselijke lekkernij Porco Preto, zwart gekleurd varkensvlees.

In het centrum van Faro kun je heerlijk eten en drinken in een van de vele gezellige restaurantjes, vooral in de voetgangerszone. Op de stadsmarkt (Mercado Municipal) kunt u tot laat terecht voor verse producten uit de omgeving. Op de markt wordt ook kleding en handwerk aangeboden.

Winkelen in Faro is een genot. Het populaire winkelgebied ligt aan de Jardim Manuel Bivar en in de voetgangersgebieden, en is vol uiteenlopende boetiekjes. Vlak buiten het centrum ligt Forum Algarve, het grootste winkelcentrum van de stad. Het heeft airconditioning dat voor bijzonder prettig winkelen zorgt op warme dagen.

Er is altijd wel een aanleiding voor een festiviteit of evenement:
- De eerste 2 weken van februari: Festas do Concelho of Comemoracoes do Dia da Cidade, de dag van de stadstaat Faro. Veel sportactiviteiten, concerten en tentoonstellingen.
- Op 25 april: Revolution day met veel muziek en activiteiten.
- Eind juli en begin augustus: Festa da Ria Formosa dat in het teken van gastronomie staat.
- In augustus: het 5 dagen durende Folk Faro met amusement door de hele stad.
- De laatste 2 weken van augustus: het Feira dos Doces, Frutos Secos e Bebidas Regionais, een markt met vooral zoete en plaatselijke producten.
- De laatste 2 weken van oktober: Het festival Feira de Santa Iria in de Largo de Francisco. Tentoonstellingen, handwerk en amusement voor de hele familie.

Voor de natuurliefhebber is het natuurpark Parque Natural da Ria Formosa een topper met een kustlijn van ongeveer 60 km. Een band van eilanden beschermt het leven in de lagune tegen de open zee, maar de eb en vloed is wel steeds van invloed. In dit milieu zijn dus moeraslanden, zoutpannen, zee-engten en kanalen. In de lagune zitten diverse soorten schelpdieren en talloze vissoorten. Daardoor worden vogels en andere diersoorten aangetrokken, zoals reigers, ooievaars en de watersnip.

In Faro en omgeving zijn vele mooie lange stranden. Het strand Praia de Faro ligt op een van de eilanden voor de kust van Faro. Een brug verbindt het eiland met het vaste land. De brug is bereikbaar met de bus (8 km) of vanaf de andere kant per boot. Het gezellige eilandje heeft allerlei voorzieningen en verschillende restaurantjes.