MarktPlaza

Carry Slee - Geklutste Geheimen Met Strafwerk Toe (Hardcover/Gebonden) Kinderjury

38x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Carry Slee  -  Geklutste Geheimen Met Strafwerk Toe  (Hardcover/Gebonden)  Kinderjury

96 pagina's

Carry Slee werd in 1949 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig. Toen ze nog niet kon schrijven, bedacht ze verhaaltjes voor haar knuffeldieren. Ze zette haar knuffels in een kring om zich heen en las voor uit eigen werk. Op de lagere school had ze een schrift waarin ze korte verhalen en gedichten noteerde.

Docent drama - Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Woord en Gebaar in Utrecht. In 1975 slaagde ze voor deze opleiding. Ze werd dramadocent in het middelbaar onderwijs. Haar schrijverskwaliteiten kwamen toen goed van pas, want samen met haar leerlingen bedacht ze verhaallijnen waar ze vervolgens compleet uitgewerkte toneelstukken van maakte. De toneelstukken werden, vaak met groot succes, opgevoerd door de leerlingen.

Keetje Karnemelk - Carry Slee heeft twee dochters, Nadja (1979) en Masja (1981) die haar grootste inspiratiebron vormen. Toen haar dochters nog jong waren, bedacht Carry verhalen voor hen waarin 'Keetje Karnemelk' de hoofdrol speelde. Nadja en Masja vonden de verhalen zo leuk dat Carry Slee besloot ze naar het tijdschrift Bobo te sturen. Daarin werden ze gepubliceerd.
Gestimuleerd door het succes van 'Keetje Karnemelk' stortte Carry Slee zich op een boek over de belevenissen van de tweeling Rik en Roosje. Ze bood het manuscript aan bij een uitgeverij, waar het in 1989 in boekvorm verscheen. Hiermee begon een succesvolle carrière. Inmiddels is Carry Slee fulltime auteur en verschenen er al meer dan 85 boeken van haar hand.

Ook moeilijke onderwerpen - Carry Slee schrijft voor kinderen van alle leeftijden. Soms zijn haar boeken gebaseerd op dingen die echt gebeurd zijn; in andere gevallen zijn de verhalen verzonnen. Carry Slee schrijft klare taal, die kinderen aanspreekt. De situaties die ze beschrijft, zijn heel herkenbaar en de personages zijn zo goed uitgewerkt dat de lezer zich makkelijk kan identificeren. Haar boeken zijn altijd spannend en zo geschreven dat je ze in één keer uit wilt lezen.
In haar boeken schuwt Carry Slee moeilijke onderwerpen als homoseksualiteit, pesten en scheiden niet. Door haar humoristische en luchtige stijl worden haar boeken echter nooit te zwaar. Ze schrijft eerlijk over het feit dat ouders twijfelen en niet altijd op iedere vraag een antwoord weten. Zo probeert zij kinderen aan te sporen om problemen op een creatieve en fantasierijke manier het hoofd te bieden.

Boeken voor volwassenen - Carry Slee heeft inmiddels ook drie prachtige romans geschreven voor volwassenen. Moederkruid, Dochter van Eva en De Toegift. 


Bovendien heeft Slee meerdere prijzen op haar naam staan; zo is zij negen keer de prijswinnaar van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de prijs van de Jonge Jury. En in oktober 2016 kwam daar de Gouden Boekenstapel bij: vijf miljoen van haar boeken zijn er al verkocht. Nooit eerder is er in Nederland een Award uitgereikt aan een auteur voor de verkoop van zo veel boeken.  

Jeroen weet waar het gestolen geld voor de schoolreis gebleven is. Maar hij durft het aan niemand te vertellen, want hij is bedreigd door de daders. Het kookcafé, waar de woensdagmiddag de lekkerste dingen gemaakt worden, verandert in een detectivebureau. Alle kinderen proberen erachter te komen wie de dief is. Jeroen werkt zich door zijn zwijgen, steeds verder in de nesten...

Aanbevolen leeftijd 10 - 12 jaar

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties