MarktPlaza

Caroline Conran - Het Conran Kookboek (Hardcover/Gebonden)

191x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Sir Terence Conran heeft zijn passie voor goed en lekker eten gebotvierd in dit ultieme kookboek: een onmisbaar naslagwerk maar ook stimulerende lectur voor iedereen die zijn of haar begrip van en over de goede keuken wil ontwikkelen. Het eerste deel staat boordevol gedegen informatie over de juiste inkoop van bekende en minder bekende ingrediënten en de voorbereiding ervan. Stap-voor-stapfoto's brengen bepaalde technieken, bijvoorbeeld het fileren van vvis, duidelijk in beeld. In het tweede deel worden keukengerei en keukenapparatuur beschreven, gevolgd door deel drie met recepten die (bijna) niet kunnen mislukken. Suggesties vor seizoenmenu's en een woordenlijst van kooktermen en -technieken maken deze uitgave tot een ware 'kookbijbel', onmisbaar voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok. De vertal ing e n bew erking is verzorgd door vakkundige, culinaire vertalers. Gewijzigde druk van een standaard kookboek uit 1980, waarvan in 1982 de vertaling verscheen als 'Het kookboek' (a.i. 82-52-036-4). In de tekst en de recepten werden wijzigingen en herzieningen aangebracht, maar de opzet bleef dezelfde. Het boek bestaat uit drie delen: inkoop en bereiding van voedingsmiddelen met heel veel informatie en warenkennis, waarbij de producten duidelijk herkenbaar zijn gefotografeerd. Voorbereidende handelingen als schoonmaken, ontbenen, vullen enz. worden daarbij behandeld en in werkfoto's getoond. In het tweede deel komt het keukengerei aan de orde, (genummerd) afgebeeld op overzichtsfoto's, waarbij uitgebreid aandacht voor diverse kwaliteiten en uitvoeringen. In het derde gedeelte tenslotte de recepten waarover de auteurs in het voorwoord heel duidelijk zijn: eenvoudige, lekkere, goed uitvoerbare recepten die binnen het bereik liggen van de huishoudelijke kok. Prakti s ch , met doo r heel het boek consequent verwijzingen naar productinformatie en recepten. Met een uitgebreid alfabetisch register. Een uitstekend basiskookboek, zowel qua inhoud als uitvoering.