MarktPlaza

Cape Cutter 19 Gaffel kotter

1892x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

In prijs verlaagd en te zien bij Tradewind Yachts te Walsoorden
Ik bied aan mijn prachtige volledig uitgeruste en prima onderhouden zeilboot met of zonder bijbehorende trailer. Het is een geweldig bootje dat qua vormgeving; boegspriet, dubbele fok en gaffelgetuigd grootzeil en zeileigenschappen altijd de aandacht trekt. Met weinig wind alle zeilen bij en bij sterke wind op de fok met een dubbel rif in het grootzeil. Door de vele variaties in zeilvoering is het bootje altijd zo trimmen dat het heel gemakkelijk te zeilen is (bijna als een valkje). De boot (bouwnummer 105) is werfgebouwd bij Honnor Marine en heeft een CE-C keuring (kustwater tot 6fbt en golfen tot 2 m). Door het ophaalbare midzwaard is het vaargebied eindeloos en kan je ermee droogvallen. Van het hedendaagse fonteinkruid heb je weinig last want je trekt het zwaard omhoog en vaart door. Als de schroef vastloopt kan je met de hand via de bun de schroef weer vrijmaken.
Het bootje is uitstekend solo te varen hoewel dit natuurlijk niet zo gezellig is. De boot heeft een maststrijk installatie, een zonnepaneel en een zware gelaccu aan boord zodat je lekker autonoom kan varen. Er is ook nog een aansluiting voor een extern zonnepaneel dat je mooi op de zon kan richten. Ten behoeve van de navigatie is een er handige voorziening gemaakt waarmee je een ipad op een navigatieplankje in de kajuitingang kan bevestigen.
In de haven zet je het buiskapje omhoog voor de nodige beschutting. Als het regent is er een handige kuiptent aan boord die in no time kan worden opgezet. Mocht je in de haven aan de walstroom willen, wat eigenlijk nooit nodig is, dan zit daartoe een aansluiting in de bakskist. In de kajuit zijn dan 4 stopcontacten beschikbaar. Het v-vormige bed in de punt is een prima slaapplaats voor 1 of 2 personen. Voor een van de hondekooien heb ik wegneembare vulstukken gemaakt waarmee de ruimte tussen de kooi en zwaardkast wordt opgevuld tot een bredere en comfortabele slaapplaats (mijn favoriete plek).
Ik heb ondertussen vele jaren plezier gehad van dit bootje en mooie tochten gemaakt. Ook heb ik met veel plezier verbeteringen aangebracht zoals bijvoorbeeld: maststrijkinstallatie, slimme mik, kastinterieurtjes, extra usb stopcontacten, kuiptent etc, etc...
Na elke vaartocht heeft de boot in mijn loods gestaan voor kluswerkzaamheden en overwintering.
De vraagprijs voor boot inclusief trailer is € 24950,- Zonder trailer gaat er € 1500,- van de vraagprijs af. In overleg kan de boot op locatie worden afgeleverd.
Neemt u voor een bezichtigingsafspraak contact op met Tradewinds Yachts BV via:
-info@Tradewindyachts.nl
-0114681127
Extra gegevens:
Merk: Cape Cutter 19
Bouwjaar: 2009
Lengte: 7.2 meter
Breedte: 2.2 meter
Diepgang: 1.22 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Polyester
Rompvorm: Multi knikspant
Kielvorm: Midzwaard
Aantal slaapplaatsen: 4
Aantal hutten: 1
Bouwjaar motor: 2009
Vermogen: 5
Tank: 12 l
Maximum snelheid: 5
Besturing: Helmstok
Dieptemeter: aanwezig
GPS: aanwezig
Strijkinstallatie: aanwezig
Anker: aanwezig