MarktPlaza

Camille Paglia - Seks, kunst en Amerikaanse cultuur

127x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Camille Paglia - Seks, kunst en Amerikaanse cultuur
Essays
2e druk, 1993, Prometheus
362 pag., isbn 90 5333 167 0
klein stukje van de rug geplakt, naam voorin boek vermeld, 2 pagina's hebben een kreukel
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
"Hoe kan Madonna de redding van het feminisme betekenen? Waarom spelen mensen als Elizabeth Taylor, Keith Richards en Robert Mapplethorpe zo'n belangrijke rol in onze beschaving? Is het idealisme van de jaren '60 verenigbaar met het realisme van de decennia erna? In de essaybundel Seks, kunst en Amerikaanse cultuur geeft Camille Paglia haar onconventionele mening over hedendaagse cultuurverschijnselen. Trouw aan haar vrijheidsidealen verwerpt ze overheidsbemoeienis in zaken als abortus, prostitutie, druggebruik, pornografie en sodomie: risicoloze seks is alleen mogelijk in een totalitaire staat. Op polemische wijze spoort ze de intellectueel aan om het gedweep met dat modieuze Franse poststructuralisme nu eindelijk eens te staken. Volgens Paglia is er een
schrijnende honger naar nieuwe denk- en zienswijzen. Seks, kunst en Amerikaanse cultuur voorziet ruimschoots in die behoefte."
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘psychologie/maatschappij’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)