MarktPlaza

CAESAR, DE POORTEN VAN ROME - Conn Iggulden

120x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

CAESAR, DE POORTEN VAN ROME - Conn Iggulden
Vertaling: Kris Eikelenboom
BZZTôH 2004 (389 blz)
Historische roman
Gebonden met stofomslag
In goede staat
€ 9,95
Verzenden kosten koper: Pakket (766gr)
ISBN: 9789045303154

Caesar is een epos over de man die de grootste Romein aller tijden zou worden. Een verhaal over gladiatorengevechten, intriges in de Senaat en buitenlandse oorlogen. Het maakte van Rome het centrum van een wereldrijk, dat echter door politieke conflicten bijna weer uiteenspatte.

In de eerste eeuw voor Christus ondergaan twee jongens op een landgoed buiten Rome de harde lessen van een traditionele opvoeding als voorbereiding op een leven van soldaat en leider, vriend en rivaal.

Gaius en Marcus zijn maar net volwassen als hun wereld plots wordt bedreigd door slavenopstanden, ze voor hun leven moeten vechten en ten slotte naar Rome vluchten. In hun vreemde nieuwe leven in de opwindendste stad op aarde laten ze geen kans onbenut om al haar frivole kanten te leren kennen - en haar gevaren te trotseren.

Maar een titanenstrijd staat op het punt uit te barsten. Burgers raken slaags in een bloedig conflict dat de Republiek op haar grondvesten doet schudden. De twee jonge mannen die de wereld zal leren kennen als Marcus Brutus en Julius Caesar, storten zich in het strijdgewoel.