MarktPlaza

C.L. Leipoldt - 'n Studie in stof-keuse, -verwerking en -ont

5x bekeken
15 uur geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden
Verzendkosten
€ 0,01

Omschrijving

Hardcover gebonden zonder stofomslag, uitgave Nationale Boekhandel BPK Kaapstad Bloemfontein Johannesburg 1960, 335 blz. Met een paar zwart/wit foto's. Taal: Zuid-Afrikaans. Met een groot krantenknipsel uit 1961. De schutbladen zijn verkleurd; verder in goede en nette staat. Verzendkosten NL zijn bij de prijs inbegrepen.

Volledige titel: C.L. Leipoldt - 'n studie in stof-keuse, -verwerking en -ontwikkeling deur m.p.o. burgers.

C. Louis Leipoldt (1880–1947) was ’n dokter, digter, dramaturg en skrywer, wat verskeie toekennings ontvang het vir sy skryfwerk, insluitende die hertzogprys vir poësie en drama. Hy was een van die leidende figure van die tweede taalbeweging (tesame met Jan F.E. Celliers en J.D. Dutoit). Benewens gedigte, het hy ook romans, toneelstukke, kinderverhale, kookboeke en 'n reisjoernaal geskryf. Hy was 'n liefhebber van die natuur, en het dit dikwels as tema vir sy werk gebruik, maar met spesifieke klem op die legendes en landskappe van sy geliefde hantam. Ander temas betrek die lyding en pyn wat deur die tweede vryheidsoorlog veroorsaak is, en die kulturele leefwêreld van die Kaapse maleiers. "Het boek is een diepgaand en volledige studie van werk en mens als een eenheid gezien. Het is niet een aaneengeschakeld levensverhaal. Het is de vraag, of bij een zo ingewikkeld, rijk en moeilijk karakter, bij een zo veel bewogen leven, bij een zo ongelijke productie als wij bij Leipoldt aantreffen, het mogelijk zal zijn hem ooit in een biografie volledig recht te doen wdervaren. Voor zover mij bekend is het lijvige, grondig doorwrochte boek van dr. Burgers tot nu toe de belangrijkste en omvangrijkste bijdrage tot nadere kennis van een fascinerende figuur als C. Louis Leipoldt."

Verzending:
Verzending zal plaatsvinden van dinsdag tot en met zaterdag.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

P.S. In het belang van beide partijen (koper/verkoper) worden al mijn boeken als brievenbuspakje met track & trace verzonden. Op deze manier kunnen er geen misverstanden ontstaan aangaande het versturen als wel het ontvangen van de zending.